1518

Bergans of Norway är en ledande aktör inom utveckling av turutrustning och tekniska plagg. De har ett brett sortiment kläder för turer, jakt, expeditioner och fritid. Dessutom tillverkar de tält, liggunderlag, sovsäckar, ryggsäckar och Ally hopfällbara kanoter. Bergans of Norway har anor så långt tillbaka i tiden som till 1908.

Play youtube
Play youtube

Nyhet! Slingsby

Inspirerade av historien – utvecklade för modern fjällsport

2220

Låg vikt - hög funktion

Låg vikt är en viktig faktor i tuff fjällterräng. För att hitta rätt balans mellan vikt och funktion, samt uppnå den höga hållbarhet som krävs i fjällen, har vi testat, vägt och utvärderat varje enskild detalj i Slingsby-
Funktioner och detaljer som kan vara i vägen har flyttats eller tagits bort.

2226

Full kontroll

Slingsby-produkterna är tillverkade av förstklassiga material. Skalplaggen har ett Dermizax®NX-membran, som skyddar mot vind och vatten och samtidigt andas bra. Dermizax-membranet anpassar ventilationen efter den aktuella aktivitetsnivån. Hög aktivitet ger en högre ventilation. Vid låg aktivitet minskar ventilationen, vilket ger en ökad värmeisolering. Dessutom är plaggens övriga ventilationsmöjligheter strategiskt placerade.

2232

Genomtänkt Passform

Hög aktivitet under extrema förhållanden ställer höga krav på rörelsefrihet och komfort. Slingsby-produkterna har därför tillverkats i mjuka och sköna material, med en smalare passform och extra axelbredd och flexibilitet där det behövs.

Bergans började sin bana 1908. Då sökte Ole F. Bergans patent på sin och världens första ramryggsäck. Hans idé var att klä på och stabilisera säcken på ryggen. Redan i början av seklet, 1912, insåg Ole att det var viktigt att testa produkterna ute i verkligheten. Så han utrustade de numera världsberömda polfararna Roald Amundsen, Robert F. Scott, Ernest Shackleton och Wilhelm Filchner med Bergans-ryggsäckar. Och det gick ju som vi vet bra för dem. Idag erbjuder Bergans dig ett komplett sortiment av fina kläder och bra utrustning för att du alltid ska kunna njuta av dina utomhusaktiviteter.
  • Fri frakt över 395 Kr
  • Fria returer
  • Prisgaranti
  • Öppet köp