Bergans1908 letade Ole F Bergan efter den optimala ryggsäcken. Resultatet blev att han tillverkade en själv, den största förändringen var stålkonstruktionen i ryggen där det tidigare hade varit en träkonstruktion. Ryggsäcken blev skönare för ryggen då det var betydligt lättare att forma ramen efter ryggen.

Idag är bergans en av de stora aktörerna på den skandinaviska friluftsmarknaden. Det mesta av det administrativa sköts från Hokksund Norge. Närheten till fjällområden (Hardangervidda 150 km) och stora skogar gör det lilla samhället på 8000 invånare till en fördelaktig plats för utveckling av friluftsvaror.

Bergans
Bergans

Märket fortsätter på den inslagna linjen och kommer varje år med nya uppdaterade friluftsprylar. Bergans har fortfarande kvar ramryggsäckar i sortimentet men har breddat sitt utbud till att innehålla de flesta produktkategorierna inom friluftsliv. Några av våra favoriter är kompakt lighttälten. Tälten är lätta att sätta upp, har en fin kvalité och låg vikt. Dessutom är priset ganska lågt ;)

På ryggsäckssidan har det kommit och gått många modeller genom åren. Just nu säljer vi bland annat Trollhetta-ryggsäcken. Den har blivit ordentligt rosad av både kunder och försäljare. Styrkan kan ligga i säckens flexibilitet med kompressionsmöjligheter och en avtagbar dagtursryggsäck utanpå den stora säcken. Sen är den ju förbaskat fin med:)

Bergans
Bergans

Bergans of Norway har jobbat hårt för att bli miljöcertifierade. Numera kan de stoltsera med en rad olika certifieringar varav Miljøfyrtårn är en av dem. Vill du läsa mer om Bergans miljöarbete så finner du det här…

Vi gillar det här märket, kanske mycket på grund av deras kompromisslöshet. Lättare säckar behöver inte betyda att bärsystemet automatiskt blir sämre och det tycker i alla fall vi att Bergans har bevisat.

Kika på Bergans produkter.