En av Woolpowers slogan lyder: ”Fryser du? – Så onödigt”… Och de orden berättar ganska tydligt vad det handlar om. Vi pratar alltså om värmande plagg, eller egentligen ett hel kollektion…

Bill från Woolpower
Bill från Woolpower

Woolpower är ett drygt 40 år gammalt företag, det grundades 1969. Till en början hette företaget Vinetta AB och den stora produkten var nylonstrumpbyxor och man var stor underleverantör till KF-Kooperativa förbundet. Som mest hade Vinetta 530 anställda.

På 1970-talet utvecklades materialet Ullfrotté Original tillsammans med bland annat svenska försvaret. Plagg i Ullfrotté har sedan 1972 värmt mängder av frilufsande eller andra frusna själar runt om på jorden. Företaget har bytt namn och ägare under årens lopp och hette under 2000-talet Ullfrotté för att 2008 byta namn till Woolpower AB. Materialet i kläder och strumporna är dock fortfarande detsamma och kallas idag Ullfrotté Original.

Materialet finns i olika tjocklekar och har olika funktioner och fördelar. Tjockleken på materialet mäts i gram per kvadratmeter och finns i 200, 400, 600 och 800 g/m².

Woolpower tillverkar idag enbart varma underställ, sockar, strumpor och förstärkningsplagg som finns i olika tjocklekar. All produktion sker i Östersund och företaget har idag ett sjuttiotal anställda. Cirka 80 procent av försäljningen sker på export till mer än 25 länder.

Woolpower ägs av Gränsfors Bruks Moderbolag och inom företagsgruppen tillverkas bland annat kofotar, yxor och skyddskläder för skogsarbetare.

Vi på Outnorth har Woolpowers produkter på lager. Woolpower har även en egen blogg.

Sömmerskan namn Emelie Dillner på insydd etikett i plagg. Kul!