Tillbaka
 • 0480-94 000 (Mån-Tor. 9-17, Fre 9-16)
 • info@outnorth.se

Tarra - ID: 13311

Finns även som

  Detaljbilder

   Fraktfritt med standardleverans!
   Leveransalternativ

   Hilleberg - Tarra

   Tarra är extremt starka självstagande tält som klarar alla väder.

   Mer från Hilleberg

   Visa alla Kupoltält

   Baserat på 1 betyg

   Mer om Tarra från Hilleberg

   Tremannatältet Saivo och tvåmannatältet Tarra är de ultimata kupoltälten. De är helt oöverträffade för äventyr som ställer mycket höga krav på säkerhet och stabilitet. Kraftfull Kerlon 1800-väv och 10 mm tjocka tältstänger i kombination med stabil och ytterst viktbärande design placerar Saivo och Tarra i en klass för sig när

   det gäller stabilitet. Båda modellerna är idealiska för användning i miljöer ovanför trädgränsen. Eftersom Saivo och Tarra är självstagande och enkla att resa passar de också för åretruntbruk i mindre extrema förhållande. De två ingångarna och tältens statiskt viktbärande förmåga gör Saivo och Tarra till perfekta baslägertält för de som ofta lämnar sitt baslägertält. Saivo används ofta just på detta sätt vid sydpolen där tälten ibland lämnas obebodda och obevakade flera veckor i sträck.

    

   Vem Använder Saivo och Tarra?

   Både Saivo och Tarra är populära som baslägertält bland alpinister. De uppskattas också av kajakpaddlare tack vare den rymliga och självstagande kupoldesignen. Öken- och polarexpeditioner har också kommit att uppskatta dessa tälts stabila och samtidigt så lätthanterade design. Detsamma gäller för de som vandrar mycket och då ofta stöter på hårt väder.

    

   Tack vare sin konstruktion står Saivo och Tarra emot de allra hårdaste vindarna och de tyngsta snölassen. De fyra tältstängerna korsar varandra på flera ställen, sju på Saivo och fem på Tarra, vilket ger en enastående stabilitet samtidigt som systemet med korta stångkanaler och krokar gör det mycket enkelt för en person att på egen hand resa och ta ned tältet även i dåligt väder.

    

   ●Hillebergs kupoldesign är helt självstagande. Systemet med korta stångkanaler,

   stångkrokssystem och isärtagbara inner- och yttertält gör tältet enkelt att resa och ta ned. Markpinnar behövs bara för att spänna upp absiden som vid fint väder också helt kan rullas åt sidan.

    

   ●Ytterväven i Keron 1800 samt kraftfulla 10mm tältstänger gör tältet extremt stabilt och tillförlitligt. Designen med tältstänger som korsar varandra på ett flertal ställen gör att tältet samtidigt är mycket stabilt och klarar hög belastning av exempelvis blötsnö.

    

   ● Flera staglinor garanterar tältets stabilitet. För att ytterligare öka stabiliteten kan linorna snurras runt tältstänger och stångkryss innan de sätts fast.

    

   ● Tältlinorna på ventilskyddet ger tältet extra stabilitet.

    

   ●I innertältet är Saivo och Tarra rymliga tack vare de nästan vertikala ingångarna och de bara svagt sluttande väggarna.

    

   ● Dubbla öppningar och absider är smidigt och praktiskt. Exempelvis kan den ena absiden användas som förvaringsutrymme för utrustning och den andra för matlagning.

    

   ● Två motstående absider gör att tältet kan placeras så att en ingång alltid hamnar i lä.

    

   ● Själva tältöppningarna på Saivo är asymmetriska vilket gör det möjligt att gå in både från sidorna och framifrån. Därför kan du alltid ta dig in och ut ur tältet på läsidan och undviker på så vis att regn kommer in i tältet när du öppnar det.

    

   ● Saivo och Tarras ventilationssystem fungerar bra oavsett väderlek. Innertältet är tillverkat i ett material som både andas och står emot väta. I både ytter- och innertält finns takventiler, en i Tarra och två i Saivo. Ventilerna har inställningsbara, snösäkra paneler som går att justera inifrån absiden. Ett separat ventilskydd över takventilerna hindrar oväder från att ta sig in i tältet. Dessutom har ingångarna i innertältet heltäckande myggnät som går att stänga igen med luckor av innertältsväv.

    

   Yta innertält: 2,8 m²

   Yta absid: 1,3 + 1,3 m²

   Egenskaper för Tarra:
   Avsett för antal personer: 2 st
   Totalvikt: 4200 g
   Vattenpelare på ytterduk: 5500 mm
   Vattenpelare på golv: 20000 mm
   Yttermått (Längd x Bredd x Höjd): 430 x 150 x 115 cm
   Innertältsmått, max (längd x bredd x höjd): 210 x 140 x 105 cm
   Mått absid, max (längd x bredd x höjd): 140 x 110 x 92 cm
   Mått absid 2 (längd x bredd x höjd): 140 x 110 x 92 cm
   Antal ingångar: 2
   Antal absider: 2
   Antal tältstänger: 4 st
   Antal tältspik: 18
   Yttertältsväv: Nylon
   Tjocklek yttertältsväv: 40 D
   Beläggning yttertältsväv: Silikon
   Golvväv: Nylon
   Tjocklek golvväv: 70 D
   Beläggning golvväv: Polyureten
   Innertältsväv: Nylon/Polyamid
   Tjocklek innertältsväv: 40 D
   Skriv omdöme / Betygsätt
   • Postad av Erik 2013-06-20
    Stabilt och tryggt. Lätt att sätta upp och gott om plats. Står tyst och stilla oavsett väder. Troligtvis Hillebergs tystaste och stabilaste tält. Strutventiler på absiderna hade gjort ventilationen ännu bättre.
   • Standardleverans - 0 kr 29 kr

    Lagerförda varor skickas från vårt lager inom 2-3 vardagar. Handla för mer än 395 kr kronor för att få gratis frakt!

   • Prioriterad leverans - 0 kr 49 kr

    Beställer du före klockan 16.00 en vardag så skickar vi från vårt lager samma dag! Annars nästkommande vardag. Observera att vi inte kan erbjuda prioriterad leverans om din order innehåller en beställningsvara eller monterade produkter (som ex. skidor).

   • Hemleverans - 0 kr 99 kr

    Få denna produkt levererad fram till dörren. Beställer du lagerförda varor före klockan 16.00 så skickar vi från vårt lager samma dag! Annars nästkommande vardag.

   Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!

   Jämför produkterJämför

   Klicka på -symbolen för att börja jämföra produkter

   Genom vårt verktyg för att jämföra produkter kan du enkelt se och jämföra olika egenskaper på våra produkter.
   Informationen varierar beroende på vilka produkter du väljer, exempelvis färger, vattentätt. tillgängliga storlekar, vikt, batteritid och mycket mer.
   - Helt enkelt lite lättare för dig att hitta rätt produkter!

    Ta bort val

    Mina favoriterSe dina favoriter

    Klicka på -symbolen för att lägga till i favoriter

    Här hittar du de senaste produkterna som du markerat som favoriter. För att visa alla produkter som du har lagt till kan du enkelt logga in
    på Mina sidor och klicka på fliken Mina Favoriter.
    - Allt det bästa på ett ställe!