• 0480-94 000 (Mån-Tor. 9-17, Fre 9-16)
 • info@outnorth.se
Blank
Blank
Blank

Suunto grundades 1936 av Tuomas Vohlonen, en Finsk orienterare och uppfinnaren av de vätskefyllda kompasserna. Sedan dess har Suunto legat i framkant när det kommer till design och innovation av sportklockor, dykar-ur och instrument använda av äventyrslystna globen över. Från de högsta bergen till de djupaste hav, Suunto utrustar sina användare både fysiskt och psykiskt att utforska nya områden. Suuntos huvudkontor ligger i Vantaa, Finlad. Personalstyrkan är på över 400 anställda och Suuntos produkter säljs i mer än 100 länder.

Blank

Att välja träningsklocka

Att välja träningsklocka

När man har ägnat sig åt löpning ett tag är det ofta ett bra steg till vidare utveckling som löpare att skaffa sig en pulsklocka, och det är något vi verkligen kan rekommendera. Av erfarenhet vet vi att en pulsklocka kan hjälpa till med motivation, ge större insikt och göra din träning mer effektiv.Basnivån


De enklaste pulsklockorna ger dig information om din puls och har funktioner för tidtagning samt klocka, men det är ungefär allt. Vad vi tycker du ska försöka få är att klockan efter passet kan visa vilken snitt- och maxpuls du haft. Kan du även få pulsbaserade alarm som kan låta när du går över eller under en viss gräns är det toppen, för då kan klockan hjälpa dig att hålla den träningsintensitet du önskar under passet.


För vem?

Klockorna på denna nivå är för dig som vill ha lite bättre koll på hur du presterat och kanske lite hjälp med att köra träningspass på en planerad intensitetsnivå.Mellannivån


På denna nivå ger klockorna dig samma funktioner som de enklare, men tillverkarna har lagt till en hel del finesser. Det är ju alltid kul, men av erfarenhet vet vi att man sällan använder alla fantasifulla funktioner i praktiken. Vad som är desto viktigare är att klockorna på denna nivå brukar kunna ta emot data från mer än bara ditt pulsbälte. Du kan alltså lägga till en GPS-sensor och låta klockan mäta hur långt du förflyttat dig, med vilken hastighet och till och med var du varit. Springer du inomhus kan du koppla en stegsensor till klockan och därigenom få en ganska korrekt uppgift om ditt träningspass längd. Det finns flera möjligheter med detta och en del av klockorna klarar också att exportera data till din dator, så att du kan föra träningsdagbok och analysera dina pass ytterligare.


För vem?

De här klockorna är för dig som verkligen vill ha koll på din träning och kunna ha möjligheten både planera och analysera dina träningspass. Du får i korthet mer uppgifter och ett större stöd i din träning. Likaså är klockorna ofta utbyggbara, i den bemärkelsen att du kan skaffa ytterligare sensorer om dina behov skulle förändras.Toppnivån

Här talar vi om träningsdatorer med kapacitet för långt mer än tidtagning och pulsövervakning. Klockorna säljs ofta i kompletta paket med ett antal sensorer som pulsband, stegsensor, GPS-mottagare eller cykeltillbehör som hastighets- och kadensgivare. På denna nivå brukar du också få inbyggda träningsprogram i klockan, som analyserar din träning och ger förslag på vad som verkar vara lämpligt för dig i nästa pass, lite som en personlig träningscoach. Samtliga klockor på denna nivå levererar dina träningsdata till datorn, och ofta följer det med analysprogram eller webtjänster för att ytterligare hjälpa dig nå dina träningsmål. De olika tillverkarna har modeller som riktar sig mot specifika idrotter, och tillverkarna har lite olika filosofi kring bruket av klockorna. En del av klockorna har kortare batteritid och är tänkta att bäras enbart under träningspassen, medan andra har långa batteritider och är tänkta att även fungera som en sportig vardagsklocka mellan passen. Fundera på vad du föredrar, ofta innebär en kortare batteritid på klockan att du får tex. en inbyggd GPS-mottagare och således slipper fixa med en lös sådan som ska hållas laddad.För vem?

De här klockorna är för den seriösa motionären eller elitsatsande idrottaren. Alternativt för dig som har ett gediget teknikintresse vid sidan om träningen. Du ges alla idag tänkbara möjligheter att både planera, utföra och analysera dina pass med dessa små träningsdatorer. Och du får en interaktiv coach eller möjligheter att dela dina träningsdata på köpet. Likaså är klockorna utbyggbara, i det fall du behöver andra sensorer.

Author: Oskar Lind/ Outnorth

Suunto
Finska Suunto är världskända för sina klockor, eller handledsdatorer som de själva föredrar att kalla dem. Träningsklockorna kombineras med pulsband och pods så du får bättre koll på träningen och kan utvärdera dina framsteg. Suunto grundades 1936 och har sedan dess varit banbrytande när det gäller utformning och innovation av sportklockor, dykdatorer och sportinstrument som används av äventyrare i hela världen. Suunto hjälper äventyrare att såväl fysiskt som mentalt utforska nya områden, från de högsta bergen till de djupaste haven.

Jämför produkterJämför

Klicka på -symbolen för att börja jämföra produkter

Genom vårt verktyg för att jämföra produkter kan du enkelt se och jämföra olika egenskaper på våra produkter.
Informationen varierar beroende på vilka produkter du väljer, exempelvis färger, vattentätt. tillgängliga storlekar, vikt, batteritid och mycket mer.
- Helt enkelt lite lättare för dig att hitta rätt produkter!

  Ta bort val

  Mina favoriterSe dina favoriter

  Klicka på -symbolen för att lägga till i favoriter

  Här hittar du de senaste produkterna som du markerat som favoriter. För att visa alla produkter som du har lagt till kan du enkelt logga in
  på Mina sidor och klicka på fliken Mina Favoriter.
  - Allt det bästa på ett ställe!