• 0480-94 000 (Mån-Tor. 9-17, Fre 9-16)
  • info@outnorth.se

Tält

6216

Tält Alla Produkter

379

Tunneltält

384

Kupoltält

5088

Campingtält

389

Tältkåta

Ett bra tält är grunden för en riktigt lyckad tur eller semester. Och vad som menas med ett bra tält är högst individuellt. Tittar man först och främst på vikten eller är hög komfort det viktigaste? Det är du som avgör och för att hjälpa dig lite på traven har vi här sammanställt en liten guide. Har du fler frågor är du givetvis mycket välkommen att kontakta oss, vi vill ju att du ska bli som nöjd som möjligt.

2580

Läs vår tältguide här

Ett bra tält är grunden för en riktigt lyckad tur eller semester, och vad som menas med ett bra tält är högst individuellt. Ett tält kan nämligen variera ganska mycket när det gäller kvalitet och när vi pratar om rätt kvalitet så behöver det inte alltid betyda högsta kvalitet. Utan att välja rätt tält handlar om att det tältet du väljer ska vara anpassat efter den miljön du ska vistas i och den aktivitet som du planerar att utföra.

Tälta i svenska fjällen

Om du ska tälta i svenska fjällen under sommaren rekommenderar vi att du satsar på ett lättviktstält med många staglinor som står stabilt även om det blåser mycket. Dessutom är det viktigt att tältet bra ventilation och myggnät vid tältöppningen. Du kommer nämligen att behöva att tält som ger dig skydd mot vind, regn och mygg samtidigt.

För dig som vill vintertälta uppe i fjällen så är det klokt att satsa på ett självstagande kupol- eller tunneltält som är både lättare och stadigare att sätta upp i snö än ett traditionellt ryggåstält. Du kan även investera i tältpinnar som är längre än normalt för att kunna förankra tältet rejält i snön.

Vårt tältutbud

Vi på Outnorth säljer tält från Hilleberg, Helsport, Bergans, Fjällräven, GoLite, Primus och MSR för att nämna några. Vi har kategoriserat tälten efter bästa förmåga och du hittar våra tält i underkategorierna nedan. Gemensamt för alla våra tält är att det är tält som du kommer kunna använda under många år framöver och har du frågor om vilket tält som är rätt för just dig och ditt kommande äventyr är du varmt välkommen att kontakta oss.  
    Jämför Ta bort val