Jaktkläder

(1006 produkter)
Blank

Rekommenderad

Urberg
Unisex Outdoor Gaiters Black
 

Ska du ut och jaga är det viktigt att du har korrekt utrustning. Förutom själva jaktutrustning som skjutvapen och kniv behöver du dessutom vara klädd på rätt sätt för att jakten ska gå smidigt och du ska vara bekväm under hela dagen. Här hittar du vårt sortiment av jaktkläder, som inkluderar allt från jaktställ till och mössor och handskar.

Jaktkläder från välkända varumärken

Här hos Outnorth kan du hitta jaktkläder för alla säsonger och personliga smaker. Det viktigaste med jaktkläder är att de är slitstarka, tysta och bekväma och för att säkerställa att vårt utbud håller hög kvalitet har vi kläder från flera av marknadens ledande varumärken. Välj bland jaktkläder från exempelvis:

Kvalitet, hållbarhet och funktionalitet är tre faktorer som varit viktiga när vi har valt vårt sortiment av jaktkläder. Du kan hitta kläder för alla typer av väder och miljö hos oss, så att du kan vara bekväm och säker när du är ute och jagar.

Vilka jaktkläder behöver jag ha?

Vilken sorts jaktkläder du behöver ha på dig beror på när och var du jagar. Eftersom många situationer under en jakttur handlar om att sitta tyst och vänta på sitt byte är det viktigt att man är skyddad från vind, regn och kyla utan att tumma på bekvämligheten.

Du bör följa lager-på-lager-principen när du väljer jaktkläder. Till att börja med är ett underställ av merinoull, eller ett annat varmt och andningsbart material, bra att ha underst. Ovanpå understället kan ett mellanlager av fleece eller ull vara perfekt för att hålla dig varm. Ytterst ska man ha en vind- och vattentät jacka samt byxor och stövlar som håller ben och fötter torra. Ett par rejäla kängor eller fodrade stövlar är ett bra val.

Välj rätt jaktkläder

De jaktkläder du har behöver inte bara vara bekväma och hålla dig varm i kallt väder. De behöver även vara anpassade för att hjälpa dig jaga. Du behöver tänka på faktorer som inte spelar roll när du väljer vanliga kläder. Jaktkläder behöver vara tysta för att inte avslöja din position och skrämma iväg djuren du jagar.

Det du har på dig ytterst bör ha någon form av kamouflage-design så att det är svårare för djuren att se dig i naturen. Kläderna ska inte heller begränsa din rörlighet och allra helst ha flera fickor eller annan funktionalitet som gör saker lättare under jaktturen. Det är dessutom viktigt att dina jaktkläder håller ute fukt och vind för att skydda dig från regn och kalla vindar.

Olika kategorier inom jaktkläder

Jaktkläder finns i flera olika varianter och modeller. När du beställer jaktkläder är det bra att först fundera över vad för typ av kläder du behöver innan du beställer. Här hos Outnorth hittar du jaktkläder i följande kategorier:

Om du vet vad du ska ha kan du enkelt klicka på rätt kategori för att endast visa den kategorin. Vill du istället filtrera på storlek, pris eller färg kan du istället använda vår filterfunktion.

Beställ jaktkläder för dam, herr och barn hos Outnorth

Letar du efter tysta, bekväma, vattentäta och funktionella jaktkläder har du kommit helt rätt. I vårt utbud av jaktkläder kan du hitta alla möjliga plagg och annan utrustning för dam, herr och barn. Våra jaktkläder kommer från tillverkare som vet vad en jägare behöver och som fokuserar på kvalitet och bekvämlighet, utöver de egenskaper som är viktiga hos just jaktkläder.

Outnorth är butiken för alla som älskar friluftsliv och naturen. Hos oss hittar du både jaktutrustning och jaktkläder av högsta kvalitet. Vi har även allt annat som behövs för äventyr i vildmarken som campingutrustning, fiskeutrustning, kläder för vandring och skidåkning och även ett stort sortiment av snygga kläder för dam, herr och barn som passar till vardags. 

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!