Vandringsryggsäckar

(105 produkter)

Hitta en bra vandringsryggsäck som passar just dig och dina behov hos oss på Outnorth. Vi har vandringsryggsäckar i alla olika storlekar och för olika behov. Ska du vandra i fjällen i flera dygn och tälta? Eller ska du ta en dagstur i skogen? Oavsett så måste du ha en vandringsryggsäck för att få med dig det du behöver på turen på ett bekvämt sätt. Hos oss hittar du ett brett urval av vandringsryggsäckar från exempelvis Osprey, Lundhags, Fjällräven och Urberg.

Välj rätt storlek på vandringsryggsäcken

Du kommer vilja ha med dig saker när du ska ut i naturen och vandra. Det handlar om allt från kläder som håller dig varm och torr till mat och dricka, för att inte tala om utrustning som tält, friluftskök, första hjälpen-kit och så vidare. Så hur vet du vilken storlek på ryggsäcken du måste ha för att passa dina behov? Den första frågan du bör ställa dig är vad du kommer använda ryggsäcken till. Är det fråga om dagsutflykter eller planerar du att tillbringa en eller flera nätter ute i vildmarken? Detta avgör naturligtvis hur mycket utrustning och mat du kommer behöva ha med dig, vilket i sin tur avgör hur stor ryggsäck du behöver.

Sova ute i vildmarken

Planerar du att tälta, eller att sova ute i en av våra bekväma hängmattor, kommer du att behöva ha med dig en del utrustning för att natten ska bli bekväm. Under senare år har det gått en trend i friluftsliv som går ut på att göra lättviktsutrustning som varken tar mycket plats i packningen eller väger mycket. Detta gäller allt från tält till liggunderlag och sovsäckar, men även kläder. Oavsett om du hakat på denna trend eller föredrar rejälare grejer som oftast är lite tåligare och kostar lite mindre – men istället väger mer att släpa runt på – kommer du att behöva en ryggsäck som sväljer en del volym för att få med dig utrustningen för en eller flera nätter ute. Även om varje del i utrustningen är liten och lätt, så blir det ändå många bäckar små.

Utöver ovan nämnda utrustning kommer du att behöva ha med dig mat, oftast till både middag och frukost, troligtvis även vatten och/eller annan dricka samt kanske en förstärkningsjacka, som en tunn och varm dunjacka, för att inte frysa när du sitter stilla under kvällen. Detta kan bli ett antal liter i packvolym, samt ett antal kilo att ha på ryggen när du är ute och vandrar. Därför rekommenderar vi en vandringsryggsäck på minst 50 liter, eller ännu mer. Dessa lite större ryggsäckar har nämligen oftast ett stabilare bärsystem som erbjuder mer avlastning när du bär på mer vikt. Och du får med dig allt du behöver utan att behöva kompromissa.

Dagsturer med vandringsryggsäck

För dagsturer är en mindre ryggsäck oftast mer praktisk. Ska du exempelvis ge dig upp på ett berg, på en så kallad topptur, är det viktigt med en bekväm ryggsäck som sitter där den ska även vid mer krävande vandring. Därför rekommenderar vi även här en stabil vandringsryggsäck med höftbälte och ergonomisk utformning. För även på dagsturen kan du nämligen behöva ha med dig utrustning som mat och dryck, och kanske även ett första hjälpen-kit, sittunderlag och förstärkningsplagg. Även detta kräver sin packvolym och därför rekommenderar vi en ytterligare mindre vandringsryggsäck på kanske 20-35 liter för att få med dig det du behöver på en dagstur utan att vara onödigt stor och skrymmande.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!