Barbour Oljerockar

(5 produkter)

Dagens allväders jackor är ibland inte riktigt det du är ute efter. De kan bli kvävande när det är varmt. De läcker när det regnar. Inte tillräckligt isolerande när det bli kallt. Inte vindtäta om det blåser på. Det finns mycket som kan gå fel med ditt yttre skal i dåligt väder. Men det finns en allt-i-ett jacka som ger värme, vindskydd och vattenbeständighet, en lösning som har funnits i århundraden – oljerocken.

Vad är en Oljerock?

Oljerockens vaxade bomullstyg användes ursprungligen för att göra segel för fartyg. Oljade segel hade använts i flera år, eftersom oljat tyg fångade vinden bättre och samlade inte på sig vätska och blev tungt när det regnade. I många år gjordes de av linfibrer som behandlats med linolja, men de blev hårda och gulnade med tiden.

Egyptisk bomull som behandlats med paraffin gjorde att man kunde göra av lättare, vattentäta segel som användes av de snabbaste fraktskeppen i slutet av segelfartygens era. Ungefär samtidigt fångades intresset för detta praktiska material för friluftsjackor. Det populära brittiska företaget Barbour stod till stor del för intresset för oljerockar och är fortfarande en trendsättare.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!

Jämför produkterJämför

Toolbar example

Genom vårt verktyg för att jämföra produkter kan du enkelt se och jämföra olika egenskaper på våra produkter.

Klicka på -symbolen bredvid de produkter du vill jämföra. Klicka sedan på den stora -symbolen längst ner och tryck på jämför.
Informationen varierar beroende på vilka produkter du väljer, exempelvis färger, vattentätt, vikt, batteritid, packvolym och mycket mer.
-Helt enkelt lite lättare för dig att jämföra och hitta rätt produkter!

  Ta bort val

  Mina favoriterSe dina favoriter

  Toolbar example

  Klicka på -symbolen för att lägga till i favoriter

  Här hittar du de senaste produkterna som du markerat som favoriter. För att visa alla produkter som du har lagt till kan du enkelt logga in
  på Mina sidor och klicka på fliken Mina Favoriter.
  - Allt det bästa på ett ställe!