Just nu - Fri hemleverans!  Gäller vid köp för minst 995 kr.

Barbour Oljerockar

(3 produkter)

Dagens allväders jackor är ibland inte riktigt det du är ute efter. De kan bli kvävande när det är varmt. De läcker när det regnar. Inte tillräckligt isolerande när det bli kallt. Inte vindtäta om det blåser på. Det finns mycket som kan gå fel med ditt yttre skal i dåligt väder. Men det finns en allt-i-ett jacka som ger värme, vindskydd och vattenbeständighet, en lösning som har funnits i århundraden – oljerocken.

Vad är en Oljerock?

Oljerockens vaxade bomullstyg användes ursprungligen för att göra segel för fartyg. Oljade segel hade använts i flera år, eftersom oljat tyg fångade vinden bättre och samlade inte på sig vätska och blev tungt när det regnade. I många år gjordes de av linfibrer som behandlats med linolja, men de blev hårda och gulnade med tiden.

Egyptisk bomull som behandlats med paraffin gjorde att man kunde göra av lättare, vattentäta segel som användes av de snabbaste fraktskeppen i slutet av segelfartygens era. Ungefär samtidigt fångades intresset för detta praktiska material för friluftsjackor. Det populära brittiska företaget Barbour stod till stor del för intresset för oljerockar och är fortfarande en trendsättare.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!