Overaller Barn

(107 produkter)

Barn älskar att leka i snö. Något de inte tycker lika mycket om är att bli kalla och blöta. Hos oss på Outnorth finner du ett stort utbud av funktionella, varma och billiga vinteroveraller för barn, från kända varumärken som Bergans, Didriksons, Houdini och Isbjörn of Sweden.

Hos oss hittar du ett stort utbud av overaller för barn. Vi har overaller för den kalla vintern men även i vattentät utformning för att stå emot höstregnet. Du kan välja mellan vattentäta overaller, babyoveraller, overaller med avtagbar huva och overaller förstärkta på utsatta ställen. Snö och kyla kommer inte hindra ditt barn från att leka utomhus i vinter med en barnoverall från Outnorth.

Det perfekta vinterplagget

En overall är troligen det bästa vinterplagget för alla barn. Det är bara att hoppa i och ge sig ut, kläderna sitter där de ska och riskerar inte att åka av. Då slipper ditt barn dessutom att få in snö på oönskade ställen och kan fritt ägna sig åt alla sorters snölekar. Med en vattentät overall håller barnen sig torra och glada. Bär de overaller med god andningsförmåga minskar risken för att det ska bli för varmt och svettigt när vädret slår om.

Materialen är oftast väldigt sköna och bekväma, har bra vattenavstötningsförmåga och andningsegenskaper. Hos oss hittar du overaller fria från PFC, men med bibehållen förmåga att avvisa vatten. Många overaller har också reflexer så ditt barn syns i vintermörkret. Du slipper dessutom oroa dig för eventuella lösa reflexer som lätt kan åka av i leken.

Slittåliga overaller för längre livslängd och hållbarhet

Barn drar sig sällan för att leka oavsett väder eller underlag. Knäna och rumpan är oftast utsatta områden eftersom leken sällan är begränsad endast till fots. Många overaller kommer därför med förstärkta delar för att overallen ska hålla länge. Om du köper riktigt bra och rejäla kläder till barnen håller de förhoppningsvis även till yngre syskon eller kommande generationer. Om du köper rejäla kvalitetskläder, gjorda för hårt outdoorbruk, gör du både dig själv och dina barn en tjänst.

Vilken overall ska du välja?

Det finns många faktorer att väga in när man handlar vinterkläder till barn. Behöver du handla in vinterns babyoverall eller en overall till ett äldre barn som ska hålla mer än en säsong? Är det viktigast att overallen är varm, eller vill du även att den ska vara vattentät? Hur mycket får den kosta? Ska overallen tåla vilda utomhusaktiviteter?

Ta hjälp av våra tips här nedan om du är osäker.

Overall för barn eller overall för baby?

Kriterierna för en bra barnoverall skiljer sig lite beroende på vem som ska använda overallen. En babyoverall ska främst skydda mot kyla, vind och väta, men ska också vara bekväm för barnet att ha på sig.
Overaller för äldre barn behöver vara mer slitstarka så att de håller för vild lek. Här finns det större krav på en overall i tåligt material, som ändå är smidigt nog för att ditt barn ska kunna röra sig obehindrat.

Vind- och vinteroveraller ska skydda mot kyla, väta och vind

Förutom att overallen ska vara varm och skön är det också en fördel om den stänger ute vatten och vind. Flera av våra overaller är vattentäta, med vattenpelare upp till 15 000 mm.

Det är ett måste för vinteroveraller för barn, som ska tåla snö och slask under årets kallaste månader. Men en enkel vindoverall är också ett bra och praktisk alternativ för ditt barn, som kan användas inför och efter vintersäsongen.

Overallens material och stoppning

Overallen ska helst vara både funktionell och bekväm. Därför är många av våra overaller tillverkade i material med hög andningsförmåga. Luftig och värmeisolerande stoppning gör overallen komprimerbar och den tar upp lite plats i bagaget.

Bekväm i overall

Barn har mycket spring i benen. Det finns stunder då de aldrig tycks få slut på energi. Därför är det viktigt att overallen är rörlig, samtidigt som den sitter där den ska. I vårt utbud finner du overaller med förböjda ben, mjuk mudd som håller väta ute, justerbar midja för extra komfort och värme, samt gummiband under fötterna för att hålla overallen på plats.

Huva

En avtagbar huva är ett effektivt skalplagg som ger lite extra skydd mot kyla och snö, och som du enkelt kan ta av när vädret tillåter.

Förstärkningar

Aktiva barn kräver slitstarka kläder. Overaller till större barn gynnas av förstärkningar vid armbågar, knä, rumpa och benslut, och gör att overallen håller bättre för vild lek.

Ditt barn syns bättre med reflexer

Det är viktigt att synas i mörkret, så flera av våra overaller har synliga reflexdetaljer.

Behåll vind- eller vinteroverallen ytterligare en säsong

Barn växer. Fort. De växer ur sina kläder innan du hunnit klä på dem inför en dag i skidbacken. Förläng overallens livslängd med ”Grow cuffs” och ”Extend size”, vilket innebär att overallen är förberedd för att förlängas i ben och ärmar. Detta gör att du kan behålla din vinteroverall eller vindoverall ytterligare en säsong.

Komplettera din vinteroverall med varma plagg

Vill du vara säker på att ditt barn är extra varmt rekommenderar vi på Outnorth att du även tar en titt på några av våra andra kategorier:

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!