Barnkängor

(269 produkter)

Här har vi samlat ett brett utbud av barnkängor från varumärken som Viking, Sorel och Timberland. Vi har funktionella kängor till ditt barn för både den kalla och den mer mildare säsongen.

Funktionella barnkängor för alla tillfällen

Vi på Outnorth erbjuder ett noga utvalt sortiment av barnkängor med funktion, kvalité och bekvämlighet i fokus. Det är viktigt att skorna uppfyller det behov ditt barn har och du kan därmed välja bland skor som är låga, höga, vattentäta, varmfodrade och i olika utseenden.

Varmfodrade kängor till ditt barn under vinterhalvåret

Inför den mer kalla säsongen så är det läge att hitta ett par vinterkängor till ditt barn. Då gäller det att hitta ett par som givetvis klarar av kylan så att fötterna hålls varma under utomhuslekarna. I vårt sortiment finns flera modeller av varmfodrade barnkängor, och vissa är även vattentäta och kan därmed stå emot vatten och slask. Om det skulle bli riktigt kallt kan du komplettera med ett par sköna ullstrumpor för extra värme.

Smidiga barnkängor till hösten

Innan vintern drar igång ordentligt så vill du säkert ha ett par höstkängor som barnet smidigt kan röra sig i, men som samtidigt är utrustade med egenskaper som klarar mycket lek utomhus. Bland våra barnkängor finns höstkängor i både läder eller i vattentätt material som är lägre i skaftet.

Vattentäta barnkängor

Med barn som gärna leker utomhus oavsett väder så kan det vara praktiskt med ett par kängor som effektivt står emot väta. Gore-Tex är ett populärt material som flera av våra barnkängor är utrustade med. Gore-Tex gör skorna vattentäta, samtidigt som de andas och släpper ut fukt som bildas på huden under lek. Tack vare membranets egenskaper skapas en behaglig miljö i skorna.

Så väljer du rätt storlek när du letar barnkängor

När du ska inhandla ett par nya barnkängor är det viktigt att du först mäter ditt barns fötter, så du vet vilken storlek du bör satsa på. För varje barnkänga hittar du en storleksguide där du ser vilka mått som hör till vilken storlek.

Tänk på att det bör finnas lite utrymme i skon så att det finns rum för barnets fötter att växa. Det behövs även minst 5 mm i utrymme så att tårna inte slår i framtill på skorna när barnet springer och leker. En riktlinje att ha med sig är att när det är 5 mm kvar i utrymme så är det dags att börja titta på ett par nya skor. Skulle barnets fötter växa så kommer skorna snart vara för små.

Glöm inte att ta hand om kängorna

Spring och lek sliter på skorna och för att kvalitén ska bevaras bör du ta hand om barnets kängor. Använd impregneringsspray eller vax, beroende på vilket material som kängorna är tillverkade i. Vi har flera bra produkter för din skovård. Se mer här.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!