Birkenstock

-
Sagan om Birkenstock börjar år 1774 då Johann Adam Birkenstock övertog ett gammalt skomakeri. År 1896 noteras att Konrad Birkenstock, då ägare till två stora skoaffärer med ortopedservice i Tyskland, reste runt och föreläste om sina revolutionerande idéer om ortopedi och anatomi. Enligt Konrad bör foten röra sig på "rätt sätt" och inte fixeras med metallinlägg som var vanligt på den tiden. Utvecklingen har fortsatt och idag är Birkenstock synonymt med fotriktiga skor.

Birkenstock

(68 produkter)

Fotbädden gör Birkenstocks produkter unika. Den har en anatomisk uppbyggnad som ger fotens alla håligheter stöd och kroppen får rätt avlastning. 

Den grundläggande filosofin bakom varje Birkenstock-generation är att använda naturen som guide för att främja och bevara fotens naturliga rörelse. Från det att man tar korken från träden, till limmet som används är det i Birkenstocks största intresse att vara så ödmjuk mot naturen som möjligt.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!