32 dagar till Take Off

Foto: Thomas Bengtsson

Wow! Det är verkligen nära nu.

Det är bara drygt en månad kvar till Swiss Alpine Marathon.

I skrivande stund är det trettiotvå dagar till take off för vårt gäng. Från olika delar av landet kommer vi att sammanstråla i Davos en vecka innan loppet för att riktigt hinna gotta oss i allt – dvs käka rösti, äta apfelstrudel och kolla på murmeldjur. Viktiga saker som bör finnas med i varje löpares kalender.

Det jag längtar efter mest just nu är starten. Klockan sju  på morgonen kommer ett myllrande tåg av spända löpare att få springa bort nervositeten under de första 5 km genom byn – och få njuta av publikens stöttande klappningar inför den prövning som komma skall. Sedan försvinner vi in i skogen, sätter fokus på framåt och morgondaggen i gräset jagas bort i takt med att fler och fler kilometer läggs bakom oss. Förhoppningsvis kommer  jag att återigen att gå i mål när klockan återigen närmar sig sju, dvs 12 timmar senare. För Jonas Buud (sexfaldig vinnare i av K78) hamnar sluttiden snarare på hälften av tiden. Hans bergslöpning är i en lite annan dimension än min.

Lite siffror: en snabb slagning på startlistan visar att det är 189 svenskar anmälda till årets alla varianter av distanser – vilket innebär allt från 500 meter till 78 km. På K78 är vi 89 personer från Sverige – ett litet lämmeltåg av människor som ska ta sig upp till 2650 m.ö.h. Sammanlagt är det 907 anmälda på längsta distansen, och drygt 3000 sammanlagt i alla klasser.

Känner jag mig redo? Självklart inte. Men det är väl så det ska vara? Det kommer bli en härlig alpvecka, ett skönt återseende av banan och några stela dagar efteråt. Can’t wait!

//Maria

 

Ett svar till “32 dagar till Take Off”

  1. Benet

    32 dagar!? Gulp! Tanken på 07.00 den 27/7 får den lilla päls jag har på armarna att ställa sig spikrakt upp… Håller fullständigt med dig. Ready or not: Can’t wait!

Kommentarer är avstängda.