Afterwork…

Vi på Outnorth pratar ofta om stora och små äventyr. Alla kanske inte har möjligheten att dra iväg på något längre äventyr pga olika skäl, så varför krångla till det?

Jag och Oskar satt på jobbet under fredagsförmiddagen och kikade ut genom fönstret. Snön vräkte ner från sidan och det blåste ordentligt. Många hade säkert kallat det snöoväder men jag gillar snö och kallar det för snöväder. Båda tittade på varandra, hade tänkt samma tanke, i natt hade det varit som perfekt att sova i vindskydd. Sagt och gjort.

Vi bestämde oss för att mötas upp ett par timmar efter jobbet så vi skulle kunna umgås lite med våra familjer under fredagskvällen innan vi drog iväg. Vi hade bestämt oss för ett vindskydd som vi har sett under våra mountainbiketurer, ett par kilometer ifrån en parkeringsplats där vi kunde parkera bilen.

Photo 2014-01-31 22 33 12

Väl på plats var det bara att ta på sig packningen och turskidorna och pulsa ut i nysnön mot vårt mål längre in i skogen. Att bara skida i mörkret med pannlampa när det är så gott som alldeles tyst runt omkring är fantastiskt. Båda två hade ett småleende på läpparna hela tiden. När vi anlände till vindskyddet var det bara till att göra upp eld. Eftersom vi redan hade ätit innan vi hade gett oss iväg så blev det bara lite gott att dricka och lite snacks. Efter ett par timmar med många roliga berättelser och mycket skratt så var det nu dags att krypa ner i våra sovsäckar.

Bara att ta av sig till understället och krypa ner. Och ja, det är lite kallt till en början men vänder snabbt och blir varmt och behagligt. Vi båda sov nog lite dåligt till en början men efter att ha varit uppe igen på natten och lättat på trycket sov jag som om någon hade klubbat mig, och vaknade av att Oskar började röra på sig, 0820 visade klockan. När jag sov så länge kan jag (med morgonpigga småbarn) inte ens komma ihåg, men ack så skönt.

Photo 2014-02-01 08 54 42

Oskar hade förberett vår frukost hemma kvällen innan i form av grymt goda toast som vi brassade på i mackjärnet över elden. Så det blev kaffe och toast till frukost innan det var dags att packa ihop. På med turskidorna för att återvända till bilen och hem till våra väntande familjer. Vi var hemma igen runt 10 tiden och vi hade hela helgen framför oss med våra nära och kära.

photo4

Det jag vill ha sagt är att friluftsliv inte behöver vara så avancerat eller svårtillgängligt, visst kan du behöva lite annan utrustning när du ska sova ute om det är minusgrader. Att sticka ut och sova i vindskydd kan du ju göra vilken dag som helst, egentligen. För mig som har familj och behövs på hemmaplan passar det iallafall alldeles ypperligt. Att sticka iväg på kvällen och sedan tillbaka morgonen därpå. Eller varför inte ta med hela familjen? Man behöver ju inte bege så långt om man har småbarn. Om familjen vill, det får vi se.

//Johan

Kommentarer är avstängda.