Anneli Wester till Köldknäppen 2011

Lycklig Anneli Wester på väg ner.
På väg ner i solgasset. Foto: Anneli Wester

Anneli Wester som i somras slog världsrekord i topptältning i alpin stil genom att ta sig upp och tälta på toppen på Muztagh Ata, mer än 7 500 meter högt, kommer till Bodafors på Köldknäppen 29-30 oktober.

På Köldknäppen håller Anneli föredrag och visar bilder både lördag och söndag. Vi vågar lova ett superintressant föredrag av, med och om en tjej som tänker & agerar långt utanför “boxen”.

Anneli beskriver sig själv så här på sin sida ”Ofta skrajsen, har svårt att fä ändan ur vagnen och är ganska skruttig och lemlästad men med hjälp av blommor, stora säkerhetsmarginaler, mycket anamma och en god portion sunt förnuft försöker jag mig på de större äventyren!

Läs mer om Anneli och hennes äventyr på www.anneliwester.se och följ hennes blogg här www.utsidan.se/blogs/anneli

Från Annelis hemsida & blogg:

Topptaltning pa Muztagh Ata!!!
Ja, då har jag och Muztagh Ata, isbergens fader, haft en sommarromans.
Solen strålade över oss nästan konstant när jag i 13 dagar kämpade mig uppför hans rygg. Det blev en blåsig natt på toppen men sen kunde jag ge mig ner i samma solgass. Det blev 3 nätter över 7 000 m och efter natten på toppen, min GPS visade 7 516 m, var jag som alldeles förlamad i kroppen av svaghet så det var nära nog jobbigare ner än upp. 2 dagar behövde jag för att ta mig ner.
Nu behöver jag inte komma tillbaka. Nu räcker det. Nu har vi sagt adjö. Nu är jag på väg hemåt.

 

Vad är ett äventyr?
Vad som är ett äventyr ligger i betraktarens öga. När jag som barn åkte till fjällen var det ruskigt spännande. Precis lika spännande som när jag stod på toppen av Kebnekaise, stod redo att skida mellan Sälen och Mora på Vasaloppets öppet spår och närmade mig målet i Stockholm maraton.
Idag tränar jag för att helt solo försöka tälta på toppen av världens 6:e högsta berg, Cho Oyu
8 201 m, att skida till Sydpolen och att springa Marathon de Sables, ett värstinglopp där man springer i snitt en maraton om dagen i 6 dagar i Saharaöknen.
Resan hit har varit lång och mycket äventyrlig. Från svår sjukdom och invaliditet har jag tränat upp mig till att inte bara vara med i livet igen utan jag har rent av blivit en värsting, inte bara i bergen utan också på att leva. Trots att jag än idag är ganska skruttig ger jag mig nu i kast med de större äventyren.

Muztagh Ata i bakgrunden. Foto: Anneli Wester
Muztagh Ata i bakgrunden. Foto: Anneli Wester
Kommentarer är avstängda.