Åre Extreme Challenge – EM Multisport

För ett tag sedan avgjordes det öppna europeiska mästerskapet i multisport i jämtländska Åre. 18km paddling, 15km löpning upp och ner Åreskutan (1000 höjdmeter) och 32km Mountainbike över stig och myr.

Ur Outnorth Adventure Team deltog:

Mats Röjgård – 1a Solo Classic

Cecilia Jessen – 4a Solo Dam

Christian Ericsson – 16e Solo Herr

 

Från vänster Christian Ericsson, Johan Hasselmark, Malin Hjalmarsson (segrare Dam) och Emil Dahlqvist (segrare herr) Foto: Åre Extreme Challenge

 

På grund av höga vattenflöden så ersattes forspaddlingen med paddling på Åresjön. I första paddeltaget går Christians paddel rakt av, han får en ny av supporten inom några minuter och jagar iväg efter täten. Cecilia får en kanonstart och ligger på fin våg efter täten.

Passering av första boj. Foto Åre Extreme Challenge

 

Cecilia på väg upp mot toppen av Åreskutan. Foto Åre Extreme Challenge

 

De tävlande växlar till löpning i Åre by och springer sedan upp på toppen av Åreskutan och ner på baksidan till byn Huså, där de växlar till mountainbike och cyklar på stig, myr och grusväg tillbaka till Åre torg där målgången och jubel väntar. Årevädret som till en början bestod av 3 grader och regn togs emot av strålande sol och ca 25 grader varmt på tävlingsdagen. En viktig faktor för att orka hela vägen blev intag av vätska och energi.

Mats kör starkt hela loppet igenom och vinner stiligt sin klass. Cecilia kämpar de sista två timmarna om 3e placering, hon får se sig besegrad med knappa minuten och slutar på 4e plats. Christian är som bäst uppe på en 7e plats, men har fått lägga allt för mycket energi på att jaga ikapp efter paddelhaveriet i starten och slutar på 16:e plats.

Christian och Cecilia tävlade för sin arbetsgivare Försvarsmakten i Åre inom ramen för FM Elitsatsning. Foto Martin Jansson

 

Nu laddar Outnorth Adventure Team om inför årets största äventyr – VM i Adventure Racing USA.

//Cecilia

Kommentarer är avstängda.