Bästa sättet att kicka igång helgen är att springa igång den

Det är rätt kallt ute nu… Häromdagen hade vi 16 minus i Kalmar. Men, det är ju inte alls lika kallt när man springer! Jag har funderat lite på varför vissa gillar löpning och andra inte. Har ingen teori egentligen, mer än att det ju borde vara naturligt för oss alla egentligen. Men vissa dagar är det inte lika roligt att ge sig ut innan man väl är där ute. Att springa är ett sätt att leva och därför kan man inte sluta bara för det är kallt.

Vi på Outnorth tycker förstås att det borde bli roligt för alla att springa med de rätta grejerna! Nu har vi vinterlöpningskampanj på Outnorth för alla som vill börja toppa formen inför vårens och sommarens löpartävlingar eller dig som vill komma igång och bli den löpare du känner på dig att du innerst inne är!

Jag använder aldrig dubbar, men har aldrig ramlat när jag sprungit (såhär långt). Men många här på Outnorth använder Icebugs Anima BUGrip och hittills har jag inte sett någon komma in med gips, så de verkar funka bra. Ett par sköna löparstrumpor i varm merinoull från Smartwool till det så blir det skönt för fötterna! För oss barfotalöpare som inte är hardcore nog att springa helt utan skor när det är snö har Fivefingers äntligen gjort ett par tåskor som klarar både vatten och kyla. Lontra som de heter har blivit riktigt populära nu i vinter. Inte så konstigt eftersom de är riktigt sköna att springa i om man vant sig vid att springa i tåskor.

Fivefingers Lontra
Fivefingers Lontra är vintervarianten av de populära tåskorna.

En annan Outnorth-favorit är Aclimas Woolnet underställ. Jag vet, de ser inte mycket ut för världen med sin fisknätsdesign, men det är de bästa vi provat! Hålen är där för att snabbt få bort svetten; och det går snabbt! Du blir verkligen aldrig blöt och kall. Och med det i åtanke måste jag tipsa om Aclimas sport-BH. Vanliga sporttoppar i syntet blir iskalla efter en stunds springande. Kallt och obehagligt. Ouch my nipples can cut glass, som de säger i TV-serien Friends. Men merinoullen värmer även när den är blöt. Så chansen är stor att alla dina gamla sport-toppar kommer rensas ur till reservlådan om du väl går över till merinon närmast kroppen. Lager på lager-principen med vanliga löpartights och underställ tycker jag funkar bra på vintern. 2XU:s Compression Tights är fantastiskt mjuka och sköna OCH med kompression! Lite som Kinder-äggens 3 överraskningar i samma produkt.

Aclima woolnet
Aclima Woolnet är inte det snyggaste underställ vi sett, men ett av de bästa!

Pannlampa är en annan bra grej, nästan ett måste faktiskt. På min runda brukar det alltid vara ett par trasiga lampor, och att inte se vart man springer när det är halt känns lite väl riskabelt (måste komma ihåg att maila kommunen om det!) Jag heter Anna och är eCommerce Merchandiser på Outnorth, grottar gärna ner mig i nördiga löparprylar och ser fram emot ett underbart år 2013 i långdistansernas ljuva tecken! Inga dagar är lika gjorda för långpass som lördagar. Och det är det ju imorgon! Trevlig helg!

Kommentarer är avstängda.