Coast2Coast Sweden har gått i mål

”Fjorton dagar och drygt fyrtio mil efter starten från Kalmar slott, vandrande genom ett försommarfagert Sydsverige, har deltagarna i Coast2Coast Sweden nått målet, västerhavet vid Varbergs Fästning. Årets första värmebölja välkomnade vandrarna den första veckan. Sedan blev det väldigt kyligt väldigt fort, innan försommaren återhämtade sig mot slutet av vandringen.

Som vanligt slet grusvägar och skogsbilvägar med stenkross hårt på fötterna hos deltagarna. Det börjar bli tradition att de som startat med tunga kängor skickar hem dessa från Kosta den fjärde dagen. Istället köper man löparskor som både ger färre skavsår och mindre värk genom att de tillåter ett mer naturligt rörelsemönster hos fötter och underben. Merrel köptes av många i Kostas Outlet. Compeed läkte många sår under den fortsatta vandringen.

DSC_0061besk

De flesta deltagarna var dock redan från början övertygade lättpackare, med lätta tält eller tarps och ryggsäckar som vägde mindre än tio kilo. Som vanligt var det många tyska vandrare, i år var fyra av dem kvinnor. Dessa tillhörde den hårda kärna på nio personer som gick alla de fyrtio milen. Det är fortfarande endast en svensk kvinna som gått hela sträckan. Detta ser vi gärna att andra tar som en utmaning till nästa år.

Ett antal vandrare anslöt också under några dagar, de klev på och av med jämna mellanrum och blev förtjusta i den fantastiska stämningen i gruppen. Coast2Coast Sweden är med råge det som kallas ”social hiking”. Man hinner lära känna varandra väl och knyta djupa vänskapsband när man vandrar tillsammans i dagar och veckor. Att vandra långt har en speciell magi. När man en gång smakat denna är det svårt att inte söka den på nytt.”

Här hittar du allt du behöver vid vandring.

Läs mer om Coast2Coast Sweden på: www.coast2coastsweden.com

Jörgen Johansson, en av arrangörerna bakom Coast2Coast Sweden, har sedan 2004 minskat vikten på sin övernattningsutrustning med över 10 kilo. Detta skriver han om i sina böcker Vandra Fjäderlätt och Lättare Packning från A till Ö. På engelska har han skrivit tre böcker i serien Smarter Backpacking. Jörgen är Contributing Editor i Backpackinglight.com, den ledande amerikanska nättidningen för lättpackare.

Kommentarer är avstängda.