Dagstur i Vassivagge


Vassivagge

Efter turen i Norge och Stordalen spenderade jag åter några dagar i Katterjåkk med ett par dagsturer. En av dem gick upp i Vassivagge för att äta lunch, några timmars vandring är det värt för att äta med vacker utsikt. I min utrustning har jag nästan alltid med mig mitt Trangiakök 27 för matlagning eller som fallet denna dagen att värma vatten till turmaten från Real Turmat, stabilt och smidigt. Framöver kommer även Nalgenes halvlitersflaska med den stora öppningen att få följa med, jag blev mycket kär i denna under mina vandringar. Tidigare har jag bara haft enlitersversionen. Underbar att blanda allt från blåbärssoppa till varmakoppen i, bara att blanda och skaka för att bli av med klumpar istället för att försöka vispa med något som inte är avsett för att vispa med. Jag har i alla fall inte med mig en visp enbart för det. Efter denna tur var det dags att ta tåget och återvända till lagret i Kalmar och semestern var nästan slut för denna gång. Jag kommer att leva länge på minnena och bilderna jag har med mig hem från min första vandring i detta område.

Trangiakök
Vassivagge

Vassijåkk

Kommentarer är avstängda.