Dakine på hyllorna

Dakine, det amerikanske varumärket specialiserade inom bland annat snowboard, surf, kite & bike, har nu äntrat Kalmar och våra lagerhyllor. Företaget grundades 1979 i Haiku, Maui Hawaii och själva namnet härstammar från det hawaiiska ordet ”da Kine” (härlett från ”slag”). Coola & pålitliga produkter. Än så länge är det snålt på surf- & kitefronten men ett gäng med rese- & snöprylar finns att välja och vraka bland. Och även några fotoryggsäckar.

En klar favorit är Sequence 33L. En rejäl rygga med urtagbar fotoinsats där du även kan använda insatsen separat. Personligen så tycker jag ju att det är rätt trevligt när jag kan använda en och samma ryggsäck till många aktiviteter. Och det kan du med denna modell. Den har nämligen både laptopficka, organiser och fästen för snowbord. Med lite vilja så kan nog även skidorna spännas på. I princip en året-runt-rygga. Stabilt och bra avlastande bärsystem har den också.

För er som tycker om snö och kyla så har Dakine en rad olika skid/snowboardsäckar att välja på. Bland annat så är Women’s Heli Pro 18 L värd att kasta ett extra öga på. Den som har en något mer manlig kroppsform kan kika på Heli Pro 20 DXL istället. En smidig och mångsidig alpinsäck som funkar i  de flesta snötäckta branter. Och ett gäng med fodral till både skidorna och brädan har också trillat in från tillverkaren. För skidentusiasten är Concourse DBL ett förslag. Finns i två storlekar, 185 eller 200 cm, och rymmer upp till 4 par skidor. Dessutom finns det ytterligare tre fack för dina skor, verktyg och övriga småprylar. Bra, där!

 Så nu är det bara att vänta på att snön ska lägga sig ordentligt. Jag längtar…

Kommentarer är avstängda.