Daniel i Outnorth Adventure Team klarade Japanese Odyssey

Efter 11 dagar i cykelsadeln, 255 mil och över 50 000 höjdmeter så kom Daniel Johansson i Outnorth Adventure Team från Nässjö i mål i Osaka, Japan efter att ha klarat av JAPANESE ODYSSEY.

Cyklisterna får inte ta hjälp från utomstående support men det är upp till var och en hur man lägger upp sin resa. Man får köpa mat och ta in på hotell om man vill men detta tar tid och för att hinna innan maxtiden så väljer de flesta att tälta och äta mat man tagit med sig.

jap4

Daniel har rapporterat löpande under sin resa, här kommer några av dessa:
Dag 7 av Japanese Odyssey. Sov några timmar i ett busskjul innan jag drog iväg vid 05.00. Har klättrat upp till min sjunde kontroll på 1000m, och ett fina klättringar till. Avslutade med att cykla in i Hiroshima för lite snabb sightseeing av fredsmonumenten och atombombsmonumentet. Tvätt av kroppen och kläderna på sedvanligt vis, mat, sömn och imorgon ska jag vidare till ön Shikoku. Jag kommer ta omvägen på 15 mil över 7 hängbroar istället för att åka färja. Hoppas det är värt det. Körde 19 mil idag mot planerade 20 så nu ligger jag 4 mil efter planen.

jap2

Åttonde dagens höjdpunkt blev den här magiska 75 km långa cykelvägen. Små vackra öar och gigantiska hängbroar fick mig att ta en omväg på nästan 200km. Cykelvägen omskrivs som kanske världens vackraste och det var helt klart mäktigt. Hade lite problem med en lins idag på morgonen men bytte till mina reservlinser och nu tror jag det funkar. Kört 21 mil, bytt bromsbelägg, ätit som en häst och fotat massor. I morgon blir berg igen.

Dag 10 blev en hård rackare. Började med att klättra upp till min 9e kontroll på 1200m. Sedan lite cykling vid havet innan jag klippte kontroll 10 på 1400m i mörkret. Hade sällskap upp av teamet från Far Ride Magazine så kunde ju inte löka. Fick sätta i en lins i högerögat på kvällen för jag såg inte vart jag skulle på min GPS. Som tur var funkade det och jag hittade ner från berget också. Körde ner till 500m och sov 4 timmar i ännu en busskur. Totalt 23 mil körda mot planerade 20. Just nu vill jag mest bli av med det här faktiskt. Får se om jag kan mosa på in i mål.

jap1

Daniel är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport, men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Under 2015 genomförde han som enda svensk The Transcontinental Race, en 420 mil lång osupportad solocykeltävling från Belgien till Istanbul. Daniel tävlar för Outnorth Adventure Team.

Kommentarer är avstängda.