Det ska vara gott att leva!

I helgen var vi på Outnorth ute vid Värsnäs  Naturreservat i Kalmar och gottade oss lite. Och gottade oss är verkligen de rätta orden: en massa mat på Muurikkan, motion, trevligt sällskap, frisk luft och en släng med äkta hederlig gammal friluftsteknik i form av knopar.Jocke, hårdvaruspecialisten i Kalmar, har många strängar på sin lyra och fixade med enkla medel ihop en eld. Förvisso en baggis under våra fina förhållanden men oavsett vad så brukar det bli prima med några Tindersticks och ett Firesteel Army från Light My Fire. När elden väl var uppe så åkte Muurikkan fram. Gillar du att laga mat utomhus så är stekhällen nästan ett måste. Går att göra de flesta rätterna däri och hällen är i princip outslitbar.  Vi fick till fyra olika trerättersmenyer och oj, vad det smakar gott att äta utomhus. 

Jaja, lite bränt brukar aldrig smaka illa. Vi är ju ute!

Skrabbelurerna kanske blev lite brända men smakade bra ändå. Himlans smidigt att förbereda smeten hemma och när du väl är ute är det bara att steka på. OBS! Har du bra glöd under din Muurikka så var relativt snabb med att vända. Receptet har du här: 1 ägg, 3/4 dl strösocker, 3/4 dl mjölk, 2 1/2 dl vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk bakpulver. Rör ihop. Klart! En favorit är att toppa den stekta skrabbeluren med äppelmos & kanel men hjortronsylt och lite grädde är inte heller fel.

Cayennekryddat potatis- & rotfruktsknyte

På en Vidar BBQ från Primus kan du också göra en hel del smarriga grejer. Väger inte så mycket och är hundra gånger smidigare och miljövänligare än alla dessa tråkiga engångsgrillar. Kanske det här kan locka till lite mer grillning!

Vi hann även med att motionera lite. Med snöskor på fötterna tar du dig fram smidigt även när snön är djupare än på småländska östkusten, vilket det allt som oftast är. Det har poppat upp en rad snöskorrace runt om i Sverige på senare år. Jag själv fick nys om Wermland Winter Challenge. Lite för sent dock men det får nog allt bli ett besök till de värmländska bygderna nästa vinter.

Ölandsbron & Henrik gör sig alltid bra på bild
Taggade till tusen

Lite knep & knop med skotstek, pålstek & tältlineknop

 

Som sagt; det är rätt gott att vara utomhus.

 

 

 

Kommentarer är avstängda.