Det stora äventyret del 1.

Hej och välkommen till min blogg här på Outnorth! Jag kommer framöver blogga här och ni får följa med mig på mina tränings-, och tävlingsäventyr. Hoppas att jag kan inspirera dig som läser!

Inläggen de närmsta veckorna kommer handla om det som ligger mig närmast här och nu. Det är en tävling som många triathleter drömmer om att få göra. Jag ska tävla i Ironman World Championships på Hawaii. Det var på Hawaii som Ironman uppkom för 35 år sen. 


IMG_3324[1][1]

Tankarna har varit många de senaste veckorna och jag har gjort mitt bästa för att låta kroppen vila och återhämta sig så snabbt som möjligt efter Ironman i Kalmar som gick i mitten av augusti.

Till Ironman Hawaii måste man kvala och det är få förunnat att få uppleva detta äventyr. I Kalmar, där jag kvalade, var det 50 platser till Hawaii fördelat på 2 700 atleter- min åldersgrupp tilldelades 2 kvalplatser. Eftersom jag är relativ ny på triathlon och gjorde min första Ironmanstart i augusti 2013 så har Hawaii känts som ett mål och en dröm som finns långt bort. Att vara på pallen i en Ironman är riktigt svårt och jag kan inte göra mer än mitt bästa utifrån mina förutsättningar. Eftersom distansen är så pass lång och mycket kan hända så väljer jag att inte fokusera på mina motståndare. Den energin lägger jag hellre på mitt eget utförande och min plan för tävlingen. 


I Kalmar förra året på min debut överaskade jag mig själv med en 5:e plats. Ett halvår senare kom jag 4:a i Ironman New Zealand. Med en lyckad försäsong och en bra träningssommar hade jag formen på G till Kalmar som gick i augusti. Och när dagen väl var där så var det upp till bevis och det var med spänning jag ville få veta resultatet av alla träningstimmar.

Nu hade jag en mycket bra dag och jag fick ur precis allt jag ville. Jag överlevererade gentemot mina förväntningar och viljan var starkare än alla muskler i hela kroppen. Kvalplatsen var ett faktum och här står jag nu. Om bara några dagar går flyget till det stora äventyret på Hawaii. Drömmen är på väg och nu är jag snart på startlinjen där jag trivs som bäst. Tillsammans med hundratals andra hängivna atleter och tillsammans med de bästa av dem bästa.

 

Åter till packningen och de sista detaljerna som ska sättas. Förutom träningen som är ett eget kapitel så ska cykel plockas ned och det sista detaljerna ska sättas. Nu kör vi- hoppas du vill hänga med på mitt äventyr! 

 

Kommentarer är avstängda.