Din vän i vardagen…

Våra Finska vänner har ett långt förflutet inom tränings/pulsklockor som registrerar våra insatser under träning och tävlingar. En, högst personlig, gissning är att det är den inhemska konkurrensen mellan Polar och Suunto som drivit denna utveckling och gett oss de idag förstklassiga träningsredskap de faktiskt tillhandahåller. Trenden har dock stadigt gått åt mer och mer avancerade produkter, som gör allt du vill, behöver och knappt förstår av datan från dina pass. Men nu har Polar insett att alla inte behöver en GPS, tre olika extrasensorer och en uppsjö av inställningsmöjligheter…

polar-loop-activity-tracker

Denna lilla skönhet från Finska Polar är en aktivitetsregistrerare/stegräknare av det mer avancerade slaget. Den heter Loop, och registrerar kontinuerligt 24/7 (dygnet runt) hur du rör dig under din dag. Sedan ger armbandet förslag på hur mycket du borde röra på dig, och hur du kan gå till väga för att nå dina mål i form av aktivitet eller träning. Faktum är att lilla Loop prestandamässigt inte ligger långt ifrån de enklare träningsklockorna, särskilt om du kompletterar den med en pulssensor. I korthet ger Loop dig 24/7 registrering av dina aktiviteter och ditt rörelsemönster, smart mjukvara för att tolka datan och den kopplas smidigt ihop med pulssensorer och smartphones. Snyggt, lättanvänt och inspirerande är våra reflektioner nu efter en tids användande.

Du hittar Polar Loop på Outnorth.se.

Om vi dyker lite djupare… Loop är i sin form ett elegant litet armband som du lätt anpassar för att det ska passa på din handled. I armbandet ryms lite smart teknik, som visar sin information genom en dold display. Armbandet har du med fördel på dig dygnet runt, och du får då en komplett översikt av ditt rörelsemönster via en app eller Polars webbtjänst (mer om dem nedan). Vad armbandet gör är att det registrerar hur du rör dig, och visar sedan det i form av hur lång tid du sovit, suttit, stått, gått och sprungit under dagen. Displayen på Loop kan visa hur många steg du tagit, hur många kalorier du förbränt, vad klockan är och hur mycket mer du behöver röra dig för att ditt rörelsemönster ska matcha din vikt.

loop-back2

Loops styrka är delvis det enkla handhavandet och den snygga designen, men utan den smarta integrationen med Polars app/webbtjänst Polar Flow skulle Loop ändå bara vara en snygg stegräknare. Med appen/webbtjänsten blir saken dock helt annan, och det är här vi tycker att Polar har hittat så rätt. Allt med Loop är gjort för att vara enkelt, och då menar vi allt från att sätta i laddsladden till att koppla ihop den med mobilen. Att koppla Loop till mobilen, och där få detaljerade data om hur du rör dig är jättelätt. Du laddar ner appen Polar Flow, fyller i dina uppgifter på mobilen och klickar på knappen på ditt armband. Vips, dina data kommer nu att synkas mot mobilen och Polars webbtjänst, som gör att du kan få en mycket bra överblick. I appen går det också att ställa in om du vill få påminnelser när du varit inaktiv för länge och andra små fiffiga grejer. Vill du ha ännu bättre koll? Ja, då skaffar du ett pulsband som är kompatibelt med Bluetooth Smart och kan lätt få mer exakta data från din träning in i Loop och appen.

Loop-software2

Vem är då Loop till för? Egentligen för de flesta av oss som vill ha bättre koll på hur aktiva vi egentligen är i vår vardag. Loop hjälper till med kollen och ger samtidigt riktigt motiverande tips på vad vi kan göra för att bli mer aktiva i vardagen. Som träningsklocka då? Nja, den funkar för det mest basala, men är ett lite för trubbigt verktyg för djupare analys av träningen. Så, se den inte som en träningsklocka, utan som en riktigt motiverande vän som får dig att reflektera över ditt vardagliga rörelsemönster. Och för många av oss är det nog där vi lättast kan göra förändringar som snabbt och utan större insatser ger en bättre hälsa. Kombinationen av elegant design, smidigt handhavande och integrationen med Polar Flow gör det lätt att tycka om Loop, och uppskatta den för vad den är.

// Oskar

Kommentarer är avstängda.