En dag i skogen

Som ny i Outnorth Adventure Team så inleder jag med en presentation och det jag håller på med. Mårten heter jag, uppvuxen i Västergötland men har hittat hem i Jönköping sedan några år tillbaka. Min träningsbakgrund består i någon form av rörelse inom flera olika idrotter men det var så sent som 2005 som jag kom på att konditionsidrott är grejen! Detta var i samband med mina studier i Umeå där lärde jag mig åka längdskidor, klättra, simma crawl och höll i en orienteringskarta för första gången. Det var också i Umeå som jag kom i kontakt med multisport via sektionen ”IKSU Multisport” där flera i nuvarande Haglöfs-Silva var med och tränade. Men min multisportdebut kom första några år senare nämligen 2010 då jag hade införskaffat en MTB och övertalat Jonas att vi skulle köra sprintcupen tillsammans. Sedan dess har jag varit fast!

IMG_1818

Efter studierna, 2011, så flyttade jag till Jönköping efter att ha fått ett jobb som skogsförvaltare vilket var spännande, roligt och utmanande på många sätt samtidigt som man hade stor frihet i att styra sin tid. Träningen blev allt viktigare för mig men jag kände att jobbet och fritiden inte funkade helt bra. Det var mycket möten, kontorstid och bilåkande istället för tid i skogen. Framförallt återhämtningen blev lidande under stressiga arbetsperioder och det kunde vara svårt att ta ledigt precis då man ville. Så jag tog en rejäl funderare på hur jag skulle kunna hitta en lösning där jag kunde kombinera jobbet med träningen. Lösningen blev ett jobb byte till att bli planläggare och jag fick även möjligheten att jobba 80% för att kunna satsa mer på multisporten.

IMG_1988

IMG_2601

Som planläggare så är man ute i skogen och gör mätningar på träden och beståndsindelningar som ligger till grund för själva produkten, en skogsbruksplan, som sedan färdigställs på kontoret. Det blir i snitt 3 av 4 dagar i veckan ute i skogen vilket är helt perfekt för min del eftersom det i multisport och adventure race är mycket gå och med packning. För att göra det så likt som möjligt inför längre tävlingar så tar jag min tävlingsryggsäck och lastar i 10-12kg istället för den ”vanliga” planeringsvästen. Jag väljer även att gå i de skor som jag ska tävla med så fötterna vänjs vid belastningen. Så från att ha suttit still mer eller mindre 8h/dag och hela tiden bocka av en never ending att-göra-lista så får jag nu röra på mig större delen av dagen och få frisk luft i en så gott som helt stressfri miljö!

IMG_1671

//Mårten

Kommentarer är avstängda.