En hälsning från Sydpolen

”Jag har några riktigt fina dagar vid Sydpolen. Jag vilar, äter och umgås med andra. Jag är fortfarande så glad att jag gjorde det här – eller att vi gjorde det! Det skulle inte varit möjligt utan mina stora sponsorer Spitsbergen Travel och Fjällnäs. Även ett stort tack till Haglöfs, Blå Band, Outmeals, Hilleberg, Åsnes, Fjellpulken, SARinfo, Devold, Outnorth, Hestra, Canon, Havgull, Clabris, Eidehandel OCH Hurtigruten. Jag är tacksam för ert stöd och er hjälp. Och så många människor har bidragit på olika sätt! TACK!

Men jag är bara halvvägs;) Jag håller på med min utrustning för att kita tillbaka och om det är bra vindar lämnar jag Sydpolen på onsdag kväll. Jag kommer förmodligen att vrida på dagsrytmen för att ha solen i ryggen. Jag är glad att snart få komma igång igen även om maten och människorna är fantastiska här. Jag ser faktiskt fram emot lite egentid igen, haha!

/Johanna Davidsson”

Johanna Davidsson blev på julaftons kväll den första svenska kvinna att skida solo till Sydpolen. Dessutom blev hon av bara farten också snabbast kvinna i historien. Snart sätter Johanna av tillbaka till startplatsen – den här gången med kite.

Johanna Davidsson är sjuksyster, lillasyster och medsyster. Som kvinnlig äventyrare vill hon försöka inspirera fler tjejer och kvinnor att ge sig ut och uppleva hur fantastiskt härligt det är. Samtidigt vill hon inte att hon eller andra systrar ska särskiljas som tjejäventyrare. Hennes största styrka är lusten till utelivet och utmaningarna, vilket tar henne långt. Längre än de flesta kvinnor och män. Tillsammans med en av sina storasystrar korsade Johanna Grönland på längden för två år sedan. De blev de första svenskarna som tog den rutten vilket belönades med utmärkelsen Årets Äventyrare. Den här gången gör hon äventyret som en Solosister. Hon kommer ändå genomföra expeditionen som en medsyster, då hon hoppas göra skillnad för andra sjuksköterskor.

Kommentarer är avstängda.