Fair Enough Update

Så här till helgen och när det endast är ynka två veckor kvar till årets stora händelse Fair Enough är det väl dags för en liten update. 25-27 april är det som gäller, platsen är Isabergs Fritidsby i Hestra och öppettiderna är enligt följande:

Fredag 25e april: 13-18
Lördag 26e april: 10-17
Söndag 27e april: 10-16

Precis som vanligt kommer det finnas ett gäng med roliga & intressanta föredrag att gå på och i år har vi kryddat till det ordentligt och höjt antalet från 4 till 5. Inte illa det, inte. Program kommer ut inom kort men till dess får ni nöja er med föredragen i punktform:

  • Team Outnorth Adventure: ”Från Vardagsträning till världscuptävling”. Förmodligen mycket puls i det föredraget tillika ett helt gäng med smarta träningstips.
  • Sören Kjellkvist: ”Överleva Norska kusten”. Vinnaren av Årets Äventyr 2013 är på plats. Helkul! Han berättar bland annat om hur det är att paddla hela norska kusten utan en enda krona på fickan. För en background check kan du kika runt lite här.
  • Thomas Backlund: ”Att flytta ut i skogen”. Thomas lämnade sitt pick och pack och drog till skogs för att leva utomhus i ett halvår. Bo i skogen hette hans lilla äventyr.
  • Miklagård to Stadsgård, aka Carina Borén och Kristina Paltén: ”326 mil genom Östra Europa”. De här kvinnorna har gjort en hel del, bland annat sprungit rätt många mil österut. Energi, motivation och kapacitettips utlovas i det här föredraget.
  • Jörgen Johansson: C2C Sweden 2014. En gammal vän på återbesök, vi brukar kalla honom för Fjäderlätt-Jöjje. Ni som är inne i lättviktsbranschen vet nog vem han är, för er andra så är han en hängiven vandrare som har vigt sitt liv (ja, nästan i vilket fall) till lättpackning. Förra året drog han, tillsammans med Jonas Hållén, igång en låglandsvandring mellan Kalmar och Varberg. I år är det dags igen och enligt säkra källor är det redan stor uppslutning.

Givetvis kryddas varje föredrag med finfina bilder och förhoppningsvis även en del frågor från er åhörare.

Utöver föredragen och själva mässhallen med alla leverantörer på plats så händer det ju en hel del på området också som du absolut inte får missa:

  • Vildmarksgymnasiet i Unnaryd håller dig sysselsatt nere vid sjön. Du kan få elda, paddla träkanot, gå tipspromenad, se och eventuellt prova på lite hantverk samt smaka på viltkött och fisk.
  • Nere vid sjön är det även kajakuppvisning och du kan köra prova-på-paddling under hela mässans öppettider.
  • Slackline-, enhjulings-, och jongleringsshow. Och är du sugen går det även finfint att testa på lite slackline.
  • Som vid en del tidigare år är det även en vindmaskin på plats. Man är inte så kaxig när tältet ska sättas upp i den där blåsten, det är ett som är säkert.
  • Givetvis kommer även de mest basala behoven att bli tillgodosedda under helgen. Mat & dryck finns till försäljning och toaletter är på plats.

Queen and King of the hill
Under helgen kommer även Team Outnorth Adventure tillsammas med Salomon och Suunto anordna en tävling som väl egentligen talar sitt tydliga språk: Queen and King of the hill. Snabbast upp för backen kröns till drottning eller kung. Finfina priser att vinna och du anmäler dig på plats. Kostar gratis! Glöm inte träningskläderna för det kan bli svettigt och dessutom kommer det finnas möjlighet att prova prylar både från Suunto och Salomon oavsett om du är med och tävlar eller inte.

Queen and King of the hill

 

Kan jag bo i tältkåta under mässhelgen?
Ja, är svaret på den frågan. Kåtorna kommer vara uppställda hela mässhelgen och du kan hyra antingen en hel kåt eller en del i en kåta. 600 pix för en hel kåta och 150 för en singelplats, dvs en styck sovplats i en kåta. Inom kort kommer du kunna boka din plats på nätet så håll utkik.

Sist men inte minst: Fair Enough kostar inget alls att besöka. Det är gött, det!

Kommentarer är avstängda.