Foto-workshop med Claes Grundsten i Abisko

Följ med Outnorth på en fotosworkshop i landskapsfotografering till Abisko med Claes Grundsten, en av Sveriges mest kända landskaps-fotografer med ett flertal fotoböcker och utmärkelser på meritlistan. Här kommer du att få möjlighet att uppleva det svenska fjället alla dess motiv och vyer och tillsammans med Claes, en riktig fjäll- och fotoexpert. Tack vare de dramatiska omgivningarna så finns det många möjligheter för fantastiska fotografier.

Claes Grundsten

Claes är en av Sveriges mest meriterade fotografer när det kommer till landskapsfotografering och har fotograferat på heltid sedan 1993. Under sin fotografiska karriär har Claes fotograferat nationalparker både i Sverige och utomlands. Dessa skildras i flertalet av honom utgivna böcker, varav många är prisbelönta bland annat har hans böcker valts till Årets Pandabok vid två tillfällen, Svenska Publishing-priset i kategorin praktverk och Årets naturfotograf i Sverige. För mer information om Claes Grundsten se menyn Fotografer på Zooms hemsida. Se även www.claesgrundsten.se

Abisko

Abisko är en av de äldsta och mest kända av våra nationalparker, ett fantastiskt område som många fotografer återvänder till år efter år. Det goda klimatet betyder mycket. Abisko är en av Sveriges soligaste platser, och ligger i regnskugga bakom de västra fjällen. Nationalparken omfattar en bred dalsänka med fjällbjörkskog, vilket också är den dominerade naturtypen i området. På hösten brinner skogen av lövens färger. Abiskojåkka brusar som en pulsåder genom dalen och matar kristallklart vatten från sjön Ábeskojávri till den imponerande kanjonen nära utloppet. Till det närliggande fjället Njulla kan man åka linbana för att fotografera vyerna över Torneträsk och längs sjöstranden finns massor av vackra motiv som bara väntar på att bli förevigade.

Unknown[4]

Dag för dag program

Torsdag den 4 september 2014. Resa till Björkliden på egen hand. Då många föredrar att boka sina resor själva har vi valt att ej inkludera transport i priset. Många som reser till Björkliden brukar åka det direkta nattåget från Stockholm. Smidigt och bra. Om du skulle önska det så hjälper vi gärna till att boka transport. På hotell Fjället i Björkliden möts du av Claes och en teknisk färdledare från Zoom Fotoresor som kommer att vara med under hela resan. Efter incheckning på hotellet kommer Claes att berätta mer om de kommande dagarna, sitt sätt att fotografera men även att ge tips och råd kring landskaps-fotografering. Under eftermiddagen gör vi även en kortare fotovandring i närområdet. Under kvällen är det dags för en välkomstmiddag på hotellet. Här ges det möjlighet att lära känna övriga deltagare och även att prata med Claes om vilka förväntningar man har på de kommande dagarna.

Måltider: Middag.

Fredag den 5 september 2014. Heldagstur där vi under turen tar oss runt den vackra kanjon som Abiskojåkka rinner igenom. En kanjon är ett naturfenomen där ett vattendrag har karvat ur landskapet och skapat en djup dalgång mellan höga klippväggar. När det gäller Abisko kanjon så har där bildats över 20 meter höga klippväggar vilka ger en fantastisk utsikt och många fotomöjligheter.  Det finns även möjlighet att följa den stig som finns på östra sidan och som leder ned till botten av kanjonen. Här finns det möjlighet att, förutom att fotografera detta fantastiska fenomen, även se många olika fjällväxter och fåglar. Djurlivet i området är rikt och det finns bland annat den sällsynta nordsångaren. Här finner man även älg, tjäder, fjällämmel och fjällripa. Dagens picknick lunch intas ute i naturen och kvällens middag serveras på hotellet.

Måltider: Frukost, lunch och middag.

Lördag den 6 september 2014. Denna dag gör vi en heldagstur till den berömda stendalen Kärkevagge, en oerhört vacker och mystisk plats. Här har mäktiga krafter slagits samman och skapat höga klippväggar, blockhav och deltaområden. Detta kombinerat med vackra blomsterängar gör det till ett mycket vacker landskap och ett paradis för landskaps-fotografering. Längst in i området finner vi Trollsjön vilken är Sveriges klaraste sjö. Under dagen kommer en picknick lunch att serveras ute i naturen. På kvällen är det dags för en trevlig avslutningsmiddag på hotellet.

Då man är ganska väderberoende i vid turen till Kärkevagge är  alternativet denna dag att ta linbana upp på Njulla, ett fjäll beläget väster om Abisko, delvis beläget i Abisko nationalpark. Njulla erbjuder fantastiska vyer över Torneträsk viket i sin tur erbjuder mycket goda fotomöjligheter. Längs sjöstranden är kontrasterna och motiven oändliga vilket gör dagen till en riktig höjdpunkt för en fotograf.

Måltider: Frukost, lunch och middag.

Söndag den 7 september 2014. Under förmiddagen kommer var och en att få välja ut tre bilder från de gångna dagarna. Claes kommer sedan att ge feedback på dessa samt välja ut den bästa av alla deltagarnas bilder som kommer att belönas med ett pris i form av en av Claes böcker i samband med lunchen. Härefter är det tid att börja tänka på hemresa. Transport till respektive hemort på egen hand.

Måltider: Frukost och lunch.

released

Tilläggsarrangemang

För dig som önskar förlänga din vistelse antingen före eller efter huvudresan finns det naturligtvis möjlighet att göra detta. Det finns så otroligt mycket att se och uppleva i området kring Abisko så varför inte ta chansen och förlänga resan med ett par dagar? Man skulle till exempel kunna ta en dagsutflykt och vandra in i Kårsavagge eller ta en tur till kanjonen i Nussunvagge.

Om du skulle ha intresse av att förlänga resan så hjälper vi dig gärna att arrangera detta.

Hotell Fjället

Hotell Fjället är ett mycket bra hotell och vackert beläget en bit upp på fjället i Björkliden. Här finner man bekvämt utrustade rum i form av enkel-, dubbel- eller familjerum. Alla rum är utrustade med wc/dusch och kabel-tv. Hotellets foajé är en trevlig samlingsplats där det finns möjlighet att slå sig ner framför brasan och bara njuta av tillvaron och utsikten utöver fjällvärlden. På hotellet finns det även en bar och på restaurang Lapporten behövs ingen konst på väggarna då de stora panoramafönstren åt sydost erbjuder en fantastisk tavla vilken ständigt skiftar. På hotellet finner man även en sportshop där det finns möjlighet att köpa eller hyra allt som man kan tänkas behöva när det gäller vandring i fjällen. Anda faciliteter som hotellet erbjuder är trådlös uppkoppling och bastu.

Pris

Nedan priser är per person och baserat på presenterat program och förutsättningar.

Pris workshop

Registrerad kund hos Outnorth: 4.495:-*  Bokningskod OSR

Ej kund hos Outnorth: 4.995:-

* Du som är registrerad kund och bokar denna workshop får även ett presentkort värt 300 kr för ditt nästa köp på Outnorth.se.

I priset ingår

 • Workshop i landskapsfotografering under ledning av Claes Grundsten
 • Linbana och tågtransporter på plats i Björkliden
 • Moms

Pris inkvartering

4.295:- / person.              

I priset ingår

 • Inkvartering tre nätter i del i dubbelrum på hotell Fjället.
 • Tre Frukostar, tre luncher och tre middagar.
 • Moms och hotellskatt.

I priset ingår ej 

 • Enkelrumstillägg 980:-
 • Transport till Björkliden. För mer information se nedan.
 • Måltidsdryck, dricks, kostnader av personlig karaktär som telefonsamtal.
 • Tilläggsarrangemang efter genomförd resa.
 • Avbeställningsskydd och Reseförsäkring. För mer info se under ”Värt att veta”.

Transport. Då vi har märkt att många deltagare föredrar att boka sin egen transport har vi valt att inte inkluderat detta i priset. Om du önskar hjälp med flyg- och/eller tågbokningar hjälper vi gärna till med detta.

Bokning. Du bokar ditt deltagande för workshopen Fjällens vyer på vår hemsida www.zoomfotoresor.se eller via telefon 08-627 00 55, 0470-466 40. Så snart du bokat kommer ni att erhålla en bekräftelse på bokningen via e-mail.

zoom

Kommentarer är avstängda.