Gammalt mot nytt

Gammalt mot nytt

Följande är ett inlägg från Team Outnorth, multisportlaget sponsrat av Outnorth.

För ett antal år sedan dök Icebug upp som ett alternativ för oss multisportare som ville ha en löparsko, fast med dubbar som gav betydlig bättre grepp på t.ex. hala berghällar. I början hade skorna den dumma egenskapen att de tappade dubbarna ganska fort, och då var liksom hela vitsen med dom borta. Successivt har nog detta problem löst sig för Icebug och det var med stor glädje jag provsprang ett par av deras senaste modell. Vad kan passa bättre än att ha en ny sko på ena foten och en rejält sliten gammal på den andra? Får erkänna direkt. Det märktes skillnad. Den ena var vattentät, den andra mer som ett durkslag för pasta. Den ena hade snygga färger, den andra luggsliten och fodret tittade fram. Den ena hade alla dubbar kvar, den andra inga alls. Premiärturen skedde i Grekland på en ö som heter Folegandros. Till min stora glädje finns det en tävling där som heter ”Folegandros Extreme Chora Race”. Det gällde att springa en 7.25km bana med dryga 200m stigning upp till en by och sedan ner igen. Man kan säga som så att mina nya Icebug har fortfarande alla dubbar kvar, men mina ben fick sådan enorm träningsvärk att jag knappt kunde gå i trappor på tre dagar!

Gammalt mot nytt
Foto: Gisle Bjørneby.

Vad kan vara finare än att begravas på en ö i den Grekiska övärlden tänkte jag och dumpade mina gamla slitna Icebug i en papperskorg. Troligtvis ligger dom på en Grekisk soptipp och solar sig och blir ännu mer blekta och slitna och tänker på fornstora dagar då de hade alla dubbarna kvar… Barnbarnen följde såklart med hem och vi får väl hoppas att de håller greppet ett bra tag till.

Passa gärna på att gå in på www.24hadventure.se och följ oss på fredagens 24h tävling I Härjedalen. Det är väldigt många bra lag med, och jag tror att Thule, Kolmården Adventures och Statcraft kommer köra hårt, snabbt och rätt. Vi lovar som vanligt att köra på för fulla muggar.

/Christer i Team Outnorth

Ett svar till “Gammalt mot nytt”

  1. Tomas Icebug

    Ett värdigt slut, absolut!
    Kul att du gillar våra Pytho2!

Kommentarer är avstängda.