Gott nytt år från Antarktis

Johanna Davidsson blev på julaftons kväll den första svenska kvinna att skida solo till Sydpolen. Dessutom blev hon av bara farten också snabbaste kvinnan i historien. För några dagar sedan satte Johanna av tillbaka till startplatsen – den här gången med kite.

”Gott nytt år från Antarktis!

Jag hoppas 2017 kommer att vara lika bra som 2016. De senaste månaderna har varit helt fantastiska och jag tror 2017 också kommer börja jäkligt bra. Bara ge mig lite vind och jag är glad;)

Jag önskar alla mina vänner, familj, sponsorer och alla ni som följer min resa ett bra 2017!

/Johanna”

Följ Johannas position på http://solosister.se/folj-med-till-sydpolen/

Johanna Davidsson är sjuksyster, lillasyster och medsyster. Som kvinnlig äventyrare vill hon försöka inspirera fler tjejer och kvinnor att ge sig ut och uppleva hur fantastiskt härligt det är. Samtidigt vill hon inte att hon eller andra systrar ska särskiljas som tjejäventyrare. Hennes största styrka är lusten till utelivet och utmaningarna, vilket tar henne långt. Längre än de flesta kvinnor och män. Tillsammans med en av sina storasystrar korsade Johanna Grönland på längden för två år sedan. De blev de första svenskarna som tog den rutten vilket belönades med utmärkelsen Årets Äventyrare. Den här gången gör hon äventyret som en Solosister. Hon kommer ändå genomföra expeditionen som en medsyster, då hon hoppas göra skillnad för andra sjuksköterskor.

Kommentarer är avstängda.