Gubben i lådan är rätt festlig…

Örebroloppet 2017. Christer och Tobias drog dit och tänkte få en bra genomkörare. Det var en kort tävling med segrartid runt 2h så det är perfekt att speeda på lite. Christer som pluggat i Örebro för många år sedan blev haffad av tävlingschefen som visade sig hade gått i parallellklassen. Han frågade om vi var bra och jag sa ödmjukt att vi siktade på pallen. I startfältet fanns ju flerfaldiga segrarna Pär Eklöf och Henrik Eknor och dessutom segrarna från 2016, Erik Höglund och Hjalmar Hurtig. Samtliga dessa herrar med god lokalkännedom. Även en gammal klasskompis och mycket duktig Hagabyorienterare, Mathias Jansson stod på startlinjen tillsammans med sin bror Oscar Andersson och även dom hade planer på att komma på pallen.

Vi kände oss som gubben i lådan och lät dom lokala förmågorna få uppmärksamheten innan start. Första sträckan var 3km stiglöpning och vår plan var att springa i kontrollerad fart utan att förta oss. Det var en fin liten runda i Hästhagen, med passage över diverse broar och småstigar. Sen brakade vi ut på 17km snitslad MTB. Vi körde ikapp Eklöf/Eknor, som fått en 30s lucka på första sträckan, ganska snabbt och sen låg vi bakom och snackade lite tills vi var längst bort på cyklingen. I en stenig uppförsbacke krutade vi på och fick en lucka som sedan växte under resten av cyklingen. Cykelsträckan var extremt fin med lättcyklade stigar och i princip inga tekniska partier alls. Stigen ringlade fram i kanten på myrar och över tallhed och den var så fin så den är värd att åka till om man råkar vara i Örebro.

Efter cyklingen var det 5km paddling i Svartån och vi kände oss bekväma i kanoten och önskade att den skulle varit längre för vi märkte att de andra lagen hade lite större problem med farthållningen och vår lucka drygades ut ytterligare. Avslutningen skedde på en fin karta med kontrollplockning till fots, ca 6km. Det roliga med en stor kartskala är att det känns som att man rör sig så fort fram. Orienteringen var förvånansvärt fin och omväxlande trots att det var ett närområde.

De bakomvarande lagen kämpade på bra och det mest spännande på slutet var fajten om tredjeplatsen där tre lag kom in samtidigt mot sista kontrollen!

Gubben i lådan blev i alla fall Outnorth Adventure team som segrade före lokala före detta segrare på både andra och tredje plats, blink blink.

I Nerikes Allehanda kunde man dagen efter läsa ”titeln ska tillbaks till Örebro!”, vi ger Örebroarna en eloge för en fin tävling, bra motstånd och lokalpatriotism. Vi får se hur det blir 2018, men då är vi nog inte gubben i lådan längre.

Produkter som laget använde under tävlingen:
Suunto Spartan klocka
Salomon S-Lab skor
Aclima underkläder

Kommentarer är avstängda.