Hårda klappar från Osprey

Så här i juletider så sitter det väl lite på sin plats att ge ett julklappstips. Och eftersom jag är galet förtjust i ryggsäckar så kommer det bli ett sådant vare sig du vill eller inte.

Det är inte lätt att hitta en ryggsäck som passar optimalt till alla tillfällen. Jag skulle vilja sträcka mig så långt och säga att det är totalt omöjligt. Med detta sagt så gör jag direkt en pudel och säger att jag nästan är där, dvs att jag har hittat den ultimata ryggsäcken. I vilket fall för 7 av tio tillfällen. Å dä ä inte illa dä, som vi smålänningar säger!

Ryggsäcken i fråga är Talon 22,  eller Tempest 20, om du vill ha damvarianten. Jag köpte min första Talon 22 för hundra år sedan, eller närmare bestämt 2007, och skaffade mig en Tempest 20 i våras som jag är mäkta nöjd med. Och som alltid när vi snackar Osprey, så är det väl tilltagna liter. Ja, så är det faktiskt. Du får alltid i mer än vad du tror i en Ospreysäck. Prova och se!

Min gamla Talon 22 har varit med om en del men still going strong. Här på tur i trakterna kring Grövelsjön.
Min gamla Talon 22 har varit med om en del men still going strong. Här på tur i trakterna kring Grövelsjön.

Ryggsäcken i fråga funkar finfint som pendlarsäck vare sig du springer, går, bilar, bussar eller cyklar. Jag får plats med en dator, matlåda, en frukt och ett ombyte utan problem. Skorna brukar jag köra i sidofacken och ibland går det även att trycka ner en mindre pärm i huvudfacket om det skulle behövas. Jag skulle nog vilja säga att detta är en utav de mest prisvärda dagsturssäckarna hitintills. Rejält avbärarbälte, ventilerad rygg, tunna men bekväma axelremmar, tillräckligt med fickor och väger lätt. Med andra ord en perfekt julklapp till någon du tycker om.

Ventilerad rygg och rejäl frontficka i mesh. Yum!
Ventilerad rygg och rejäl frontficka i mesh. Yum!
Tempest 20 och Talon 11 på tur
Tempest 20 och Talon 11 på tur

Ospreys serie med Talon och Tempest är totalt sett helt mumma. Finns från 6 liter och upp till 44. Genom åren har jag använt mig av dem i ur och skur, till alla möjliga tillfällen. Jag har verkligen slitit på dem och de håller trots att både spännen och väv är mindre och tunnare för att spara på vikten. I somras var jag ute på en två veckors lång rullskidstur runt om i södra Sverige och köpte mig då en Talon 33 att ha alla mina prylar i. Två veckors packning med tält, sovsäck, kök och hela holabalot rymdes för två personer i varsin Talon 33. Och de satt som en smäck på ryggen. Osprey vet helt enkelt vad de gör när det kommer till ryggsäckar. Det är en sak som är lika sant som att tomten kommer och hälsar på varje julafton!

Hjälmhållare på de flesta Talon- & Tempestsäckarna. Nice!
Hjälmhållare på de flesta Talon- & Tempestsäckarna. Nice!

För dig som ska ut och resa, kanske på en liten backpackertur i Centralamerika, så har Osprey en rad sjysta reseryggsäckar, både med (h)jul såsom Sojourn eller Meridian eller utan WaypointWayfarer, Farpoint eller Porter. Bara att välja det som passar dig och din resa bäst. Sjyst kvalitet till ett sjyst pris!

Och för dig som vill pumpa puder så är det Kode som gäller. Finns i 18, 22, 32 och 42 liter. En suverän rygga med de flesta detaljer och funktioner som du kan kräva. I år har den även kommit som ABS-kompatibel. Inte dumt, alls.

Och för dig som söker en liten enklare ryggsäck, kanske utan avbärarbälte eller med ett separat datorfack, så finns det ju givetvis också hos Osprey.  Nu har vi dessutom en hel rad med Ospreysäckar på 20 deals. Ska det ändå inte vara en hård julklapp i år?

Kommentarer är avstängda.