Höstmys och friska vindar

”Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder”. Ja, jag vet, det är ett enormt uttjatat begrepp men ack så sant. Hösten närmar sig inte längre med stormsteg, den är redan här. Temperaturen faller och i skrivande stund så börjar löven gulna i Kalmar. Personligen så älskar jag hösten, luften blir sådär härligt frisk och krispig, det bästa efter en lång arbetsdag är att få kliva ut genom dörren och ta ett djupt andetag. Utomhusträningen når sin kulmen då det är sådär svenskt lagom utomhus, inte för varmt och inte för kallt, bara perfekt.

Jag och min sambo drog också igång säsongens första eld i spisen hemma, ytterligare ett plus med hösten. Men som sagt, så länge man inte är inomhus så kräver självklart hösten att man är förberedd och har kläderna för att möta kylan. På Outnorth trillar höstnyheterna in med en rasande fart och jag tänkte nu ta tillfället att visa några av mina favoriter!

Först och främst, jacka, egentligen är jag ett fan av skaljackor då min kroppstemperatur har en tendens att variera över hela skalan. Då är det bästa för mig att kunna reglera temperaturen med mellanlager och bara slänga på ett skal ovanpå. Men i detta fallet gör jag ett undantag då Hassel Jacket från The North Face är så jäkla snygg! Nu är inte denna jackan vattentät, så det är inte den mest funktionella jackan, men den håller dig varm, står emot blåsten bra och nämnde jag att den är snygg?

Till Hassel Jacket på Outnorth.se.

 

 

Och om vi pratar mellanlager så kan man självklart inte glömma bort Power Houdi från Houdini (Finns i dam och herr). Som vanligt, och så även i år, så har vi fått in ett gäng nya färger. Har du inte testat en Power Houdi så har du missat något!

Till Women’s Power Houdi på Outnorth.se.

Till Men’s Power Houdi på Outnorth.se.

 

 

Mössa på! Du har väl tagit lärdom av din mor i unga dagar som alltid tjatade om att du skulle ta på dig mössan? Som äldre så vet vi såklart bättre, och då är en mössa från Norrøna aldrig fel. Vad sägs om /29 Warm1 Beanie? Fleecemössa som finns i ett gäng läckra färger och håller knoppen varm genom det mesta.

Till /29 Warm1 Beanie på Outnorth.se.

 

 

 

Jag kan inte heller skriva detta utan att nämna alla de strumpor som vi fått in från Point6 som är, för oss, en ny leverantör. Point6 har strumpor för både herr och dam, för alla aktiviteter och allt i härlig merinoull.

Till Point6 på Outnorth.se.

 

 

 

Och som den prylnörd jag är kan jag inte avsluta utan att få med någon häftig pryl. Garmin har precis släppt klockan Fenix som blir din självklara följeslagare om du är alpinist. Denna klockan innehåller i princip alla funktioner du kan tänka dig som GPS, höjdmätare, barometer, kompass, och en uppsjö av möjligheter för att kombinera dessa funktioner. Så länge du har denna behöver du aldrig gå vilse och inte hitta tillbaka till bilen, fjällstugan, eller det där stället med den vackra utsikten…

Till Fenix på Outnorth.se.

 

Så det finns ingen anledning att tveka, ut och njut av det friska och härliga höstvädret!

Henrik Wilnersson

Kommentarer är avstängda.