I ensamhet på väg mot Sydpolen

Johanna Davidsson fortsätter kämpa på för att bli den första svenska kvinnan som skidar till Sydpolen helt på egen hand. Här är ett dagboksinlägg om ensamheten där på isen på Antarktis från igår.

”Känner jag mig ensam nu efter en månad med bara migsjälv? Eh, nej.

Jag tror aldrig att jag haft så många människor som vet vad jag håller på med. Människor jag känner och människor jag inte känner jublar och följer min resa. Jag tror att det finns människor som är mycket ensammare än vad jag känner mig. Jag har inte blivit galen (prata med sastrugi är väl normalt?!) och jag är inte trött på mig själv ännu. Två månader av ett helt liv är inte så länge. Sanningen är att jag gillar att vara själv:)

Sastrugi-isen är ännu mer galen nu! I slutet av dagen fanns det ingen synlighet och jag snubblade och föll omkull. Men ändå gjorde jag 35 km. Endast 284 km kvar.

/Johanna”

Johanna Davidsson är sjuksyster, lillasyster och medsyster. Som kvinnlig äventyrare vill hon försöka inspirera fler tjejer och kvinnor att ge sig ut och uppleva hur fantastiskt härligt det är. Samtidigt vill hon inte att hon eller andra systrar ska särskiljas som tjejäventyrare. Hennes största styrka är lusten till utelivet och utmaningarna, vilket tar henne långt. Längre än de flesta kvinnor och män. Tillsammans med en av sina storasystrar korsade Johanna Grönland på längden för två år sedan. De blev de första svenskarna som tog den rutten vilket belönades med utmärkelsen Årets Äventyrare. Den här gången gör hon äventyret som en Solosister. Hon kommer ändå genomföra expeditionen som en medsyster, då hon hoppas göra skillnad för andra sjuksköterskor.

Följ Johannas position på http://solosister.se/folj-med-till-sydpolen/

Kommentarer är avstängda.