Ibland lönar det sig att vara lite lat!

Fru och barn åker 7 mil för att hälsa på bekanta, jag skulle naturligtvis också följa med om det var för att jag kände mig lite lat. Hade istället ett sug att göra saker jag ville hela dagen istället! Så efter frukost for de iväg och jag fick en hel dag nörda mig i cykelns underbara värld, men jag hann även med att träffa familj och bekanta för vad vore väl bättre än att cykla 7 mil en sådan härlig semesterdag.

SUUNTO Ambit 2

Efter frukost började jag dagen med att dricka kaffe till en massa härliga cykelfilmer på nätet. Dokumentärer om pionjärer inom mtb som Tom Ritchey och Gary Fisher och deras fantastiska berättelser om hur allt började med ett gäng hippies i Californien började bygga om vanliga cyklar till ”Klunkers” eller ”Balooners”. Allt kunde bara ha varit en kul grej där och då om det inte var för dessa individer som började bygga Mountainbikes och snart var en revolution igång. Jag mös för mig själv åt dessa fantastiska historier och till och med kaffet smakade extra bra!

Jag hade några små uppgifter att lösa innan jag skulle själv sätta mig på cykeln för att cykla de sju milen till familjen och våra bekanta i Jönköping. Idag fick det bli landsvägscykeln och en snabb kartrek senare var jag på rull hemifrån. Strålande sol i Småland denna dag också och jag njöt från de första tramptagen av fartvinden i öronen blandat med det speciella ljudet av stenhårda landsvägsdäck mot asfalten. På något sätt känner jag mig alltid i ett gränsland när jag cyklar landsväg, en del av mig är på asfalt med bilar och avgaser ibland, men den andra delen känns nära naturen i det att jag cyklar fram mellan ängar och skogar snabbt och effektivt. Det är något alldeles speciellt och jag blir lika trollbunden av känslan varje gång, oavsett om jag är ensam eller med kompisar.

Lite påhejad av min Ambit2 på styret ville jag hela resan se till att aldrig hamna under en snittfart på 31 km/h. Som vanligt med mej var detta inget planerat utan jag bestämmde mig helt sonika för att så fick det bli! Desto närmare målet jag kom desto mer sliten blev jag och jag hade svårt att pressa fram de där extra km/h som behövdes hela tiden. I ryggfickan på tröjan fanns en påse Wildchips, torkat salt kött, och jag började plocka i mig lite för att få lite salt och lite energi. Vattenflaskorna gick åt på dessa två timmar för värmen gjorde att jag hade en jämn och fin ström av svett längs med ryggraden hela resan. Efter Norrahammar är det några korta backar uppför för att komma hem till våra bekanta men i dessa fick jag nu slita ordentligt för att inte tappa tid. Det brände rejäljt i båda låren då jag spurtade uppför den sista backen mot slutmålet på den smala villagatan, Funderade lite på vad de semesterlediga villaägarna tänkte där de stod och tvättade bilen och klippte gräsmattan, då en dåre kommer spurtande uppför gatan i kvarteret denna varma sommareftermiddag.

Väl framme kunde jag konstatera att mina mål med denna semesterdag var väl uppfyllda! Det blev en cykelnörd dag med en fantastisk cykling där jag höll målet med 31 km/h i snitt. Dusch, middag och lek med barnen innan cykeln lastades på takräcket och vi begav oss hemåt! Vilken dag! Lägg till detta gårdagens skogsvandring med sonen som innehöll allt från lektioner om skägglav till blåbärsplockning och terränglöpning med treåringen, samt det faktum att han blivit en hejare på springcykel under semestern så förstår ni vilken fantastisk semester jag har haft hittils! Å då är det en vecka kvar!

Håkan  //Team Outnorth Adventure

Kommentarer är avstängda.