”Jag skidar för fred” – nytt dagboksinlägg från Johanna Davidsson

Johanna Davidsson är på god väg att bli den första svenska kvinnan som skidar till Sydpolen helt på egen hand och har nu under 10 mil skidåkning kvar. Här är ett dagboksinlägg från den 20 december.

”Jag får inte mycket uppdatering om vad som händer i världen här, men min syster berättade för mig att situationen i Syrien är riktigt dålig. Så jag tänkte att jag ska åka för alla oskyldiga människor i Aleppo/Syrien idag och hoppas att världens ledare och organisationer kan göra något för dem!

/Johanna”

Johanna Davidsson är sjuksyster, lillasyster och medsyster. Som kvinnlig äventyrare vill hon försöka inspirera fler tjejer och kvinnor att ge sig ut och uppleva hur fantastiskt härligt det är. Samtidigt vill hon inte att hon eller andra systrar ska särskiljas som tjejäventyrare. Hennes största styrka är lusten till utelivet och utmaningarna, vilket tar henne långt. Längre än de flesta kvinnor och män. Tillsammans med en av sina storasystrar korsade Johanna Grönland på längden för två år sedan. De blev de första svenskarna som tog den rutten vilket belönades med utmärkelsen Årets Äventyrare. Den här gången gör hon äventyret som en Solosister. Hon kommer ändå genomföra expeditionen som en medsyster, då hon hoppas göra skillnad för andra sjuksköterskor.

Följ Johannas position på http://solosister.se/folj-med-till-sydpolen/

Kommentarer är avstängda.