Jizerska padesatka, premiären.

Beklagar det sena blogg inlägget, men varit tvungen att hämta oss ordentligt.

Vi var 2 taggade åkare och 3 motiverade teammedlemmar som började den långa resan emot Tjeckien Torsdagen 7 Januari. Efter första natten på färjan mot Kiel kommer Oscar med beskedet ” Grabbar, jag har blitt sjuk ”. Han var riktigt tät i näsan och klagade på att det rev i halsen.
Positivt tänkande från oss alla, att de kan va den torra luften ifrån hytten och tar inga beslut ännu, 2 dagar till race. Vi delade på Rasmus och Oscar och isolerade dom så gott de gick.
Hotellet vi bodde på var riktigt stort och 20 minuter ifrån stadion, här kunde vi börja ladda ordentligt och ställa in oss för race.

vlogg2

Dagen innan race beslutades det att Oscar inte kör utan vilar, ingen optimal uppladdning för Oscar och det krävs man är  helt 100 för att tävla här. Rasmus fick fram tillsammans med Kim riktigt bra skidor och vi åkte några varv för att testa banan. Söndagen bjöd på mulet kring -2 och mjuka spår, starten gick bra utan någon större incident.
Banprofilen var som ett V fast uppochner, stigningen tog ca 4-5 minuter och med varvbana resultera det i 15 x 4 min intervaller. Jag märkte snabbt att Rasmus inte var helt 100% i spåret, han slet på bra men hade inte det där sista trycket i stakningen. Han tog några placeringar och slutade 51:a, en plats man får va nöjd med efter omständigheterna och bara att se framåt! På hemvägen hade vi 2 sjuka åkare, och några av oss ledare märktes det mindre symtom. Man reser såpass tätt ihop och man fick kvitto på varför de gick som de gick i Tjeckien!

Just nu är de lite vilotid för Outnorth Ski Team, Anton kanske kör Moraloppet imorgon annars har vi börjat ladda inför König Ludvig Lauf! Där kan vi lova att vi har 2 riktigt, riktigt taggade åkare!
Då skall vi vara friska, starka och sugna att tävla!

/Tom Lindström
Lagledare

Kommentarer är avstängda.