Johanna Davidsson är halvvägs till Sydpolen

Johanna Davidsson försöker bli den första svenska kvinnan som skidar till Sydpolen helt på egen hand. Den 15 november startade hon från Hercules Inlet på Antarktis med sikte på Sydpolen. I dagarna har Johanna kommit halvvägs – hon har skidat 56 mil och passerat den 85e breddgraden. Det mesta har gått bra så här långt, men en del mindre missöden har inträffat.

– Yeay! Jag är halvvägs! Jag passerade 85e breddgraden imorse. Och jag kan inte bara fira att jag är halvvägs, jag gjorde också 37km! Galet! När jag tränade i Svalbard gjorde jag knappast mer än 20 km och då hade jag också en hund som hjälpte mig att dra pulkan. Jag är förvånad över att jag gör så här många km. En del av mig roar sig med att se hur långt jag kan gå och pressa mig. Den andra delen vill njuta av det här äventyret så länge som möjligt, men när jag verkligen vill någonting och tycker det är roligt så är jag väldigt ivrig och vill bara sätta fart, säger Johanna.

Johanna Davidsson är sjuksyster, lillasyster och medsyster. Som kvinnlig äventyrare vill hon försöka inspirera fler tjejer och kvinnor att ge sig ut och uppleva hur fantastiskt härligt det är. Samtidigt vill hon inte att hon eller andra systrar ska särskiljas som tjejäventyrare. Hennes största styrka är lusten till utelivet och utmaningarna, vilket tar henne långt. Längre än de flesta kvinnor och män. Tillsammans med en av sina storasystrar korsade Johanna Grönland på längden för två år sedan. De blev de första svenskarna som tog den rutten vilket belönades med utmärkelsen Årets Äventyrare. Den här gången gör hon äventyret som en Solosister. Hon kommer ändå genomföra expeditionen som en medsyster, då hon hoppas göra skillnad för andra sjuksköterskor.

Följ Johannas position på http://solosister.se/folj-med-till-sydpolen/

Kommentarer är avstängda.