Johanna Davidsson har nått Sydpolen!

”Wohoooo jag gjorde det! Otroligt! Jag är såå glad och uppspelt. Jag kan inte tro att jag har åkt över 1000 km för att komma hit! Jag har nu en kopp te i knäet i ett varmt tält och kocken här kommer att laga mig middag. Jag är i himlen!

Det tog mig runt 39 dagar att nå Sydpolen och det är ett världsrekord!

Och ja nästan glömde GOD JUL :) detta är en jul att minnas!

/Johanna”

Johanna Davidsson blev den första svenska kvinna att skida solo till Sydpolen. Dessutom blev hon av bara farten också snabbast kvinna i historien. Den officiella tiden blev 38 dagar, 23 timmar och 5 minuter – rekord med nästan 10 timmar. Nu väntar några dagars vila innan Johanna ska ta sig tillbaka till startplatsen – den här gången med kite.

Johanna Davidsson

Johanna Davidsson är sjuksyster, lillasyster och medsyster. Som kvinnlig äventyrare vill hon försöka inspirera fler tjejer och kvinnor att ge sig ut och uppleva hur fantastiskt härligt det är. Samtidigt vill hon inte att hon eller andra systrar ska särskiljas som tjejäventyrare. Hennes största styrka är lusten till utelivet och utmaningarna, vilket tar henne långt. Längre än de flesta kvinnor och män. Tillsammans med en av sina storasystrar korsade Johanna Grönland på längden för två år sedan. De blev de första svenskarna som tog den rutten vilket belönades med utmärkelsen Årets Äventyrare. Den här gången gör hon äventyret som en Solosister. Hon kommer ändå genomföra expeditionen som en medsyster, då hon hoppas göra skillnad för andra sjuksköterskor.

Kommentarer är avstängda.