Johanna Davidsson – nytt dagboksinlägg från Antarktis

Johanna Davidsson försöker bli den första svenska kvinnan som skidar till Sydpolen helt på egen hand. Den 15 november startade hon från Hercules Inlet på Antarktis med sikte på Sydpolen. Vi följer exklusivt Johanna längs med vägen.

Här kommer hennes dagboksinlägg från den 14 december:
”Igår var en tuff dag! Stark vind och det kändes som min pulka vägde 200 kg och jag blev påmind om det varje steg. Idag har det varit helt annorlunda. Knappast någon vind och en pulka jag då och då var tvungen att kolla om det fortfarande var med mig! Jag antar att ytan förändrades till att ha mindre friktion efter en storm.

Jag har sett några galet stora sastrugi (Sastrugi är vinderoderad, hårdpackad snö som till utseendet liknar frysta vågor). Mycket större än mig! Jag vet att jag inte är så lång så du kanske inte blir speciellt imponerad, men de var över 2 meters!

Jag hade en liten olycka med min multi-purpose-tratt idag … men jag kan byta byxor när jag kommer till sydpolen så inga bekymmer;)”

Johanna Davidsson är sjuksyster, lillasyster och medsyster. Som kvinnlig äventyrare vill hon försöka inspirera fler tjejer och kvinnor att ge sig ut och uppleva hur fantastiskt härligt det är. Samtidigt vill hon inte att hon eller andra systrar ska särskiljas som tjejäventyrare. Hennes största styrka är lusten till utelivet och utmaningarna, vilket tar henne långt. Längre än de flesta kvinnor och män. Tillsammans med en av sina storasystrar korsade Johanna Grönland på längden för två år sedan. De blev de första svenskarna som tog den rutten vilket belönades med utmärkelsen Årets Äventyrare. Den här gången gör hon äventyret som en Solosister. Hon kommer ändå genomföra expeditionen som en medsyster, då hon hoppas göra skillnad för andra sjuksköterskor.

Följ Johannas position på http://solosister.se/folj-med-till-sydpolen/

Kommentarer är avstängda.