Johanna har lämnat Sydpolen

Johanna Davidsson blev på julaftons kväll den första svenska kvinna att skida solo till Sydpolen. Dessutom blev hon av bara farten också snabbaste kvinnan i historien. Nu har Johanna satt av tillbaka till startplatsen – den här gången med kite.

”Det blev torsdag eftermiddag innan jag lämnade Sydpolen. Det har varit så trevligt att umgås med legenden Hannah. Hon är lägerchef och har skidat till Sydpolen 6 gånger!

Jag har haft en bra vila och ätit massor. Det var inte lätt att lämna värmen, den goda maten och alla människor. Men så fort jag kom igång kändes det bra att vara på språng igen. Det fanns nästan ingen vind, men efter ett par km försökte jag få draken i luften och klarade av några fler kilometer. Jag tror att det kommer att bli en långsam start, inte mycket vind för de närmaste dagarna. Men nu har det nya kite-äventyret börjat!

/Johanna”

Johanna Davidsson är sjuksyster, lillasyster och medsyster. Som kvinnlig äventyrare vill hon försöka inspirera fler tjejer och kvinnor att ge sig ut och uppleva hur fantastiskt härligt det är. Samtidigt vill hon inte att hon eller andra systrar ska särskiljas som tjejäventyrare. Hennes största styrka är lusten till utelivet och utmaningarna, vilket tar henne långt. Längre än de flesta kvinnor och män. Tillsammans med en av sina storasystrar korsade Johanna Grönland på längden för två år sedan. De blev de första svenskarna som tog den rutten vilket belönades med utmärkelsen Årets Äventyrare. Den här gången gör hon äventyret som en Solosister. Hon kommer ändå genomföra expeditionen som en medsyster, då hon hoppas göra skillnad för andra sjuksköterskor.

Kommentarer är avstängda.