Julafton är en träningsdag.

God jul på er alla och vilken härlig julklapp vi fick! våra team kläder har äntligen dykt upp!

Vi är sjukt nöjda mer dräkten och tycker den blev jäkligt snygg!

Vi hade helst valt att prova kläderna på snön men snön verkar inte trilla ner men vi finner sätt att träna på ändå! Ett riiiktigt bra intervallpass som ger bra effekt är ett pass med stavgång/älghufs. Älghufs är en form av stavlöpning där man enkelt förklarat springer med stavarna. Grymt effektivt då du får med överkroppen och avlastar benen i branterna.

 

Här får du ett litet tips på hur man slipar formen och gör dig till en bättre skidåkare!

Älghufsintervaller alá Anton: Intervaller 6×4 min med 2 min vila.

Kör uppvärmning med lugn jogg i ca 15 min.

Kör igång med intervallerna i så kuperad terräng som möjligt, älghufsintervaller funkar bra att köra på tex en eljusbana. Skulle kuperingen bli för plan så kan du lyfta upp stavarna och springa som vanligt sen börjar du använda dom så fort lutningen börjar igen.

När du kör intervaller av den här typen ska du tänka på att inte köra för hårt på dom första intervallerna, du ska kunna köra sista som första intervallen lika fort och lyckas du avsluta sista intervallen i ett högre tempo än den första så kommer du ha en riktigt härlig känsla efter passet och den mentala vinningen kommer vara större än om du ”knäcker” dig själv på dom första intervallerna. Så öppna lugnt och öka. Blir du lika stark som Sixten järnberg var, ja då kan du gå ut hårt och öka!

Under vilan ska du tänka på att inte stå still, rör på dig! det hjälper kroppen att få ur allt slagg i musklerna och återhämtningen blir bättre.

Efter att du gjort passet då är nedvarvningen väldigt viktig minst 10 min lätt lätt jogg, den gör så att kroppen blir av med mjölksyra och du kommer inte ha lika stumma lår dagen efter.

12415563_10153761991448686_1613549944_o

 

Den här typen av intervallpass är grymt effektiva och tar inte värst lång tid, 1h-1.20h mer tid behöver dom inte ta!

 

Så imorn när ni vaknar och känner värken i magen av all prinskorv, sill och julskina. Ja då greppar ni tag i era stavar och ger er ut och köttar Antons julintervaller!

 

God jul på er alla!

// Martin

 

 

 

 

Kommentarer är avstängda.