Ni vet den där känslan som man får ibland. Den där känslan av välbefinnande och att man inte vill göra någonting annat än just det man gör för stunden. Känslan att man är på helt rätt plats, vid rätt tillfälle och tillsammans med rätt personer. Jag hade förmånen att få uppleva just den känslan härom veckan. Jag och två kompisar packade varsin lätt ryggsäck med tofflor, shorts och en tröja. Sedan tog vi oss iväg till Mallorca och hyrde cyklar. Känslan när varmluften fläktar i ansiktet, en lagom ansträngd andning, musklerna som jobbar sig allt tröttare och känslan av att man flyger fram. Visst kom det en och annan regnskur men vad gör det när det regnar ljummet och man kommer fram till en varm och torr säng? Vi tog oss runt ön nästintill intoxikerade av kaffe, fikabröd, glass, luncher i pittoreska byar och övernattande i familjerum. Vi fick några dagar med gemensam tid och det stora samtalsämnet blev av naturliga skäl dopning eftersom en norsk skidåkare testats positivt för dopning just i samma tid som vi åkte. På vägen hem kunde vi konstatera att vi haft fyra fantastiska dagar med cykling i världsklass. Dessutom konstaterade vi att det här med dopning är svårt att ha en fast åsikt om. Vilka preparat är prestationshöjande? Vilka doser är prestationshöjande? Är det skillnad om man fått i sig substansen med vilje eller inte? Spelar det någon roll vilket land som idrottaren representerar? Vi kom självklart fram till alla rätta svar men de får du lista ut själv.

Försök att hitta en stund varje dag när du har den där goa känslan så blir det lite lättare att ta sig ur sängen även om det regnar vågrätt och blåser kallt ute.

Jag tackar mina vänner som följde med och min familj som än en gång släpper iväg pappa på ett ego-äventyr. Jag är tacksam att ni finns och att ni ger mig möjligheten att uppleva detta. Hasta la vista.

/Christer

IMG_7194

IMG_7169

IMG_7150

Kommentarer är avstängda.