Lämna gammal sovsäck, få rabatt på ny!

Har du en gammal sovsäck som ligger och skräpar?

Under november kan du lämna din gamla sovsäck i någon av våra SÄCK-butiker och samtidigt få elva procents rabatt på en ny.

11% för att det är månad elva… så klart! :)

Era begagnade (och rena!) sovsäckar lämnas sedan till bättre behövande genom Convictus i Stockholm och De Hemlösas Förening i Malmö. Kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Bison SDL, en varm och skön säck från Western Mountaineering.
Bison SDL, en varm och skön säck från Western Mountaineering.

Som ni säkert har märkt börjar det blir kalla nätter ute. Härligt! tänker frilufsarna, nu är det tid att plocka fram den lite tjockare sovsäcken. Och visst är det härligt att krypa ner i säcken när temperaturen går under nollan. Det finns dock människor som ofrivilligt måste sova ute under vintern. Som regel utan tjockare sovsäckar och isolerande liggunderlag. Tidigare i veckan träffade vi Danielle från De Hemlösas Förening i Malmö.

Hon är en av förhållandevis få personer som ideellt hjälper de hemlösa i Malmö. Arbetet går ut på att se till så de hemlösa får de mest basala sakerna här i livet. Några exempel kan vara en pressening över huvudet, ett mål mat eller ett par skor.

Hon berättar för oss att en vanlig syn på de hemlösa är att de genom fria val har gått in i hemlöshet. Denna missuppfattning gör det ännu svårare för denna grupp att skaffa sig drägliga liv. Samtidigt visar Malmö stad siffror att det skall finnas 24 hemlösa inom stadsgränserna, De hemlösas förening menar att denna siffra inte stämmer. Beräkningen grundas på att människor som bor i tält, i husvagnar och som pendlar mellan kompisboende och uteboende inte räknas in i bland de hemlösa. Den verkliga siffran kan vara så hög som 2000. I Stockholm är motsvarande siffra cirka 5000 enligt Situation Stockholm.

Plats för natten
Plats för natten

Det bästa hade klart varit att hjälpa dessa människor ut ur deras situation. Under november månad kommer därför våra SÄCK-butiker (Malmö & Stockholm) ta emot din gamla sovsäck i utbyte mot att du som kund får elva procents rabatt på den nya sovsäck du köper.

Kommentarer är avstängda.