Lukten av äventyr – luktuppdatering från Johanna på väg mot Sydpolen

Vi fortsätter följa Johanna Davidsson. Den 21 oktober lämnade Johanna Sverige för att försöka bli den första svenska kvinnan som tar sig till Sydpolen helt på egen hand.

Här är hennes senaste dagboksuppdateringar:

3 december 2016
”Nej, jag inte luktar som blommor precis! Efter 19 dagar på språng är det dags att byta strumpor och underkläder. Halleluja!! Och med en bra tvättomgång med våtservetter och en skvätt Chanel No 5 kommer jag att känna sig som en ny människa.
Idag tar jag en halv dag ledigt. Så bra att ha lite extra vila. Och det är en bra dag för det eftersom det är dålig sikt.
Här kommer några fakta:
Temperatur: -15.
Totalt antal km åkta: 430 km
Till sydpolen: 697 kilo
Kilo som jag drar: ca 85
Höjd över havet: 1250 m
Skid-steg per dag: 570000
Smell ya later!”

Johanna Davidsson

29 november 2016
”Denna är till alla mina medsystrar och mina kollegor! Alla sjuksköterskor där ute – ni gör ett bra jobb! Fortsätt och jag kommer snart att vara med er igen:) För att besvara mina kollegors frågor från ett av de inspelade röstmeddelandena jag fått (jag har fått inspelade meddelanden från vänner och familj att lyssna på under min resa). Marianne; du behöver inte oroa dig för mitt kissande. Det går utmärkt med min ”multi-purpose tratt”. Kevin; ledsen att göra dig besviken, men jag har inte sett några självmords-pingviner. Inte ännu iaf…
Det är allt från Solosister till alla systrar”

Johanna Davidsson

Johanna Davidsson är sjuksyster, lillasyster och medsyster. Som kvinnlig äventyrare vill hon försöka inspirera fler tjejer och kvinnor att ge sig ut och uppleva hur fantastiskt härligt det är. Samtidigt vill hon inte att hon eller andra systrar ska särskiljas som tjejäventyrare. Hennes största styrka är lusten till utelivet och utmaningarna, vilket tar henne långt. Längre än de flesta kvinnor och män. Tillsammans med en av sina storasystrar korsade Johanna Grönland på längden för två år sedan. De blev de första svenskarna som tog den rutten vilket belönades med utmärkelsen Årets Äventyrare. Den här gången gör hon äventyret som en Solosister. Hon kommer ändå genomföra expeditionen som en medsyster, då hon hoppas göra skillnad för andra sjuksköterskor.

Följ Johannas position på http://solosister.se/folj-med-till-sydpolen/

Kommentarer är avstängda.