Lunchlöpning

Jag erkänner. Jag blir slöare när dagsljustimmarna blir färre. Jag somnar tidigt på kvällarna och jag sover länge på morgonen. Den aktiva delen av dygnet blir kortare helt enkelt. Samtidigt som det är mysigt att slå av på takten när mörkret kommer så vet jag att jag mår så mycket bättre av att ta mig ut på mina vanliga rundor, när det är ljust.

Jag var ute och sprang på lunchen häromdagen – eller; jag förlängde lunchen med den friskvårdstimme som mitt jobb erbjuder. Det prasslade sådär mysigt under fötterna när jag joggade fram i lövhögarna – men jag gissar att det stadiet av hösten är ett minne blott snart. Regn och rusk verkar vara på gång även i Stockholmstrakterna. I min facebookfeed rapporterades det friskt om snö i de norrare delarna av landet idag. Såg bilder på vackra frostbitna ängar och bilrutor som skrapades – längtar faktiskt en del!

IMG_08022

Tack vare den här friskvårdstimmen som vi har förmånen att plocka ut varje vecka så funkar det  att ge sig av på en löptur nu medan det fortfarande är ljust och fint på dagarna.

Min plan är att ta med mig den rutinen in i vintern, när det är riktigt mörkt på eftermiddagarna – för det ÄR segt att ta sig ut när man väl landat i soffan efter jobbet. Det krävs en del övertalningsstrategier från sig själv.

För att jag skulle lyckas med lunchlöpning så krävdes det att jag (långt i förväg) hade tagit med mig en väska med träningskläder, handduk och ett par löparskor – som jag förvarade på kontoret till dess att  det gyllene tillfället för detta uppenbarade sig. Mitt arbetsuppgifter gör att jag inte kan planera in en friskvårdstimme utan tar den när det finns tid.

När det perfekta läget kom så var det bara att snabbt lägga ut min Garmin på fönsterblecket för att hitta satelliter, byta om likt Stålmannen framför datorn, ta de sju trapporna ner och sedan susa fram längs med någon skön stig. En snabbdusch efteråt och röda kinder resten av eftermiddagen kändes väldigt skönt. Och träningen avklarad när soffan hägrar. Win win.

 

//Maria

 

Kommentarer är avstängda.