Lycka i ett par löparskor

Ibland behöver man ha lite tur.

Och lite bestämda steg.

Efter en oförklarligt sömnlös natt hade jag inga större förhoppningar om att göra stordåd, vare sig på jobbet eller någon annanstans. Men döm om min förvåning när hela jobbdagen flöt på som ett nyoljat maskineri. Det är skönt att ha flyt när man inte riktigt är på topp. Efter sista mötet började himlen mörkna i kanterna och jag fick bråttom. Med ryggsäcken i handen, jackan på sniskan och mina mest bestämda steg stormade jag fram genom jobbkorridoren. Inga blickar bakåt, bara framåt. Och – lycka! Ingen lyckades få tag i mig och få mig att missa det sista solstrålarna. Jag landade hemma, fick på mig tightsen när himlen började bli rosa – sen ut. Så snabbt som en tantgasell bara kan.

Vad härligt det är!

Vilken lycka man kan känna bara av att få fatt i det där sista ljuset på en vardag!

Så lite det behövs för att göra själen glad.

 

//Maria

 

1311123

Kommentarer är avstängda.