Man tager vad man haver!

Silly season råder!

Det betyder att man för fulla muggar försöker få till ens satsning för kommande år. Något jag har lyckats väldigt bra med. Och vi skall jag tillägga.

För inför 2014 bygger jag och min teamkompis Erik Ahlsten upp en distinkt teamverksamhet inom multisport och adventure racing. Detta får ses som grädde på moset, då moset är min fortsatta individuella äventyrs-cykling-satsning mot bl a Yak Attack.

Mer om detta kommer.

Säsongen stängdes i Lördags då SM i multipsort hölls i ett höstförgyllt Göteborg. Jag blev sjuk två dagar innan och agerade mediedirektör istället och fick en fin dag i solen på plats med det svåra jobbet att försöka förstå hur alla lagen ligger till vid växlingarna.

IMG_2688

Erik körde med en inhoppare och fick i alla fall svettas ett par timmar även om resultatet blev aningen blygsamt.

Nedan Erik och Henrik inför sista sträckan som var en slingrig å-paddling.

IMG_2707

I Tisdags hade jag varit träningsfri i en hel vecka och kände mig kry igen. Detta firades med ett adventure racing inspirerat pass tillsammans med Erik. 2 timmar löpning med 8 – 10 kg på ryggen över Väsjöbacken 6 ggr och tillbaka. Passet kändes tungt och jag noterade mellan 10 och 3 slag ifrån max på några av intervallerna. Således kan man konstatera att vilodagar (och sjukdom) är dumt att ägna sig åt.

IMG_2736

Pust och flämt. Sommarvärme och fuktigt som i en regnskog var det upp på Väsjöbacken.

jlväsjö

Igår stod det valfri hopp och lek i träningsprogramet. Paddling var tanken men Seabirden behövde vidare omsorg för att fotplattan skulle sitta bättre och jag ägnade en halvtimme med att fila på en vingmutter istället för att paddla. Det hela löste sig på ett för alla parter bra sätt men klockan hade rusat iväg.

IMG_2720[1]

Så vad gör man då?

Jo man dammar av ett gammalt tortyrredskap från de dunklaste av tidsåldrar. Stakmaskinen. I detta fall en egensnickrad skapelse som har ett enda syfte, smärta. Inte ens professorerna i robotmekanik på KTH skulle ha haft mage att skruva ihop ett sådant härke.

51 minuter senare släppte besten mig ur sitt grepp och timmen senare somnade jag i soffan. Ovaggad.

IMG_2745

Smärtcam 2. Inför Vasaloppet var hinken full, nu är den halvfull – oj vad mycket överkroppsstyrka det fattas.

IMG_2749

Corestyrka med fokus på paddelliknande övningar var tanken. 3x10min långa drag + 3×3 snabba intervallliknande drag + 3x3min stillastående överkropp och endast armdrag. Puh

Kommentarer är avstängda.