Maria säger hej!

Hej!

Jag tänkte börja med det, att säga hej till er som läser Outnorthbloggen, och berätta lite kort om vem det är som just nu invaderar textfältet. Jag har fått förmånen att skriva om min träning här på bloggen och jag tycker det ska bli hur kul som helst att få dela med mig till er! Tillsammans med de andra skribenterna så blir det förhoppningsvis en grym mix av texter och inspiration.

Så vem är jag?

Jag är en fräknig huvudstadsbo (exil-Härjedaling) med förkärlek till löpning, tystnaden, enkelheten, naturen och långa distanser. Känner mig som mest levande när det är lite uppförsbacke och besvärligt. Motvind, regn och mörker tar fram mitt allra bästa och får mig att förvandlas till en superhjälte i kompressionstights och pannlampa. Inte för att jag är särskilt tuff, men jag gillar det.

I mina inlägg kommer det inte att radas upp några fina eller snabba kilometertider. Jag har fullt upp med att lagra nya intryck och sortera tankar när jag tränar, så jag hinner inte springa fort. Från att ha trott att 10 km var det enda (och längsta) som en människa någonsin kunde springa, så har mina tankegångar ändrats. Den snabba milen var inget för mig och sedan några år har jag nyfiket testat olika varianter av ultralopp – från 24-timmarslopp på tartanbana till 78 km i Alperna. Allt efter att stillsamt ha frågat mig själv ”hur svårt kan det vara?”. Mitt svar är att inget är omöjligt, det beror bara på hur lång tid man har på sig…

Numer mixas olika distanser, asfalt, stigar, vatten och rötter under mina fötter i en salig blandning. Jag springer gärna långt och länge för att hinna sortera alla tankar som rör sig i huvudet och för att kunna återvända till Swiss Alpine Marathon 2013.

Här kommer jag att skriva om träningen, om känslorna och om den knöliga vägen dit. Häng på!

// Maria

3 svar till “Maria säger hej!”

 1. Jan-Erik

  Är tvungen att försöka vara först med en kommentar :-)

 2. Benet

  Heja dig! Blir så glad av att läsa dina texter. Så även denna.

  And Swiss it is! Längtar redan. :-)

 3. Anders

  Kör hårt Maria!

  /Anders

Kommentarer är avstängda.