Nya äventyr med Lars Bengtsson

Det är över sju månader sedan som jag avslutade min förra cykelresa som gick mellan Kanada och Panama. Nu är det dags igen.

Så varmt välkomna till 2013 års tur!

Den preliminära resplanen ser ut så här, ungefärliga datum:

2:e januari: Landar i Santiago de Chile, men hoppas på att nå Mendoza senare samma dag. Antingen i en buss eller på flaket till en pick-up.

3:e januari: Lämnar Mendoza. Avfärd mot Vallecitos, Cordon del Plata.

15:e januari: Tillbaka i Mendoza efter att ha klättrat ett antal toppar i Cordon del Plata. Tid för en blogg eller två kanske?

20:e januari: Lämnar Mendoza och börjar cykla norrut. Mot den tredje största högplatån i världen (efter den tibetanska och antarktiska):  Puna de Atacama. Vägen dit kommer enligt rapporter både vara vacker och hård. Jag har letat reda på en rutt som sägs innehålla en sträcka på 650 kilometer utan en enda affär. Hårda bud. Bäst att bunkra upp med kvalitativ choklad och starkt kaffe.

Februari-Mars: Höghöjdsklättring på Punan. Förhoppningsvis når jag toppen på några av de högsta bergen i världen utanför Asien. Når jag inte toppen så hoppas jag ändå att jag har kul under tiden.

Mars-April: Cyklar vidare mot Bolivia. Gör den klassiska ”Laguna-rutten” – korsningen från San Pedro de Atacama, Chile till Uyuni, Bolivia. Kanske fortsätter jag sen mot södra Peru, kanske inte.

April-Maj: Vänder blicken mot Bolivias högsta berg, Sajama, och tillåter vädret ett toppförsök slår jag till. Börjar oavsett sen cykla söderut.

20:e maj: Når Santiago som en sliten, skäggig och smutsig cyklist. Troligen är min hy sönderbränd. Lika troligt är att jag tappat över tio kilo i vikt. Min kondition kommer ungefär vara en miljon gånger bättre än i skrivande stund.

20:e – 26:e maj. Testar olika sorters lokalt rödvin under de sista dagarna i Sydamerika. Antagligen har jag rakat mig och köpt en ny skjorta.

Juni-augusti: Jobb på hemmaplan. Börjar troligtvis bli fetare igen.

Augusti-December: Nytt äventyr! Cykling, vandring eller klättring någonstans i världen. Kanske i Kirgizistan, Kina, Pakistan, Indien eller någonstans i Afrika. Jag har även börjat fundera på en ny korsning av Australiens Outback. Bortanför asfalten. Väster om Ulururu. Men det kan även dröja tio år innan jag hamnar där. Och det kostar mycket att ta sig dit. Vi får se hur det blir.

Vart kan ni då läsa om dessa strapatser!  Jo, här! Här på outnorthbloggen.com!

Håll utkik!

Med vänliga hälsningar
Lars Bengtsson

Ett svar till “Nya äventyr med Lars Bengtsson”

 1. Filip

  Hej!
  Har en fraga angaende hur du transporterar din cykel over kontinenterna. Kommer antagligen kopa en cykel i Australien, men undrar hur man bast for hem denna.

  En annan fraga av rent intresse, hur for du det att go ihop ekonomiskt med dessa resor?

  Tacksam for svar!
  MVH Filip

Kommentarer är avstängda.